10 manieren om jouw website op Google te indexeren

Ontdek 10 manieren om jouw website op Google te indexeren

Je maakt hier kennis met 10 manieren om jouw website op Google te indexeren. Je wilt natuurlijk dat de webpagina’s zo snel mogelijk toegankelijk te zijn voor het publiek. De vindbaarheid is belangrijk, maar eerst moet er een indexatie van je website plaatsvinden. De Google bot speurt  het net af en is verantwoordelijk voor het indexeren van je website. De 10 manieren om je website te indexeren op Google helpen daarbij. Als eerste is het van belang om je website aan te melden bij Google Search Console. Je hoeft alleen de url maar door te geven. Je hebt er wel een account voor nodig. Een tweede manier is om een sitemap te maken met een overzicht van al je webpagina’s. Het helpt eveneens als je gebruikmaakt van Google Analytics.

Sneller je website laten indexeren door Google

De volgende manier is om externe links te krijgen. Zorg voor links op andere websites die naar jouw website verwijzen. Neem zelf in je social media accounts ook een link op naar je website. De zoekmachine volgt namelijk ook de informatie op social media. Ook is het verstandig om je website aan te melden op social bookmarking websites. Voeg je een nieuwe pagina toe aan je website? Ook dan heb je de mogelijkheid om Google te vragen deze webpagina te crawlen. Het is natuurlijk van belang dat je website goed werkt en dat alle links het doen. Controleer als je website niet is geïndexeerd of er sprake is van een robots.txt bestand. Dat bestand zorgt ervoor dat de Google bot je site niet crawlt. Is er sprake van webpagina’s met een lage kwaliteit? Zorg er dan voor dat je deze verwijdert of optimaliseer de pagina voor Google.

Extra tips voor indexatie en ranking

Als je website kwalitatief niet erg goed is, maakt dat voor de indexatie niet uit. Het heeft wel invloed op je ranking. Het indexeren van Google betekent nog niet dat je ook goed vindbaar bent. Misschien sta je met je website wel op de tiende pagina. Dan hoef je niet op veel verkeer te rekenen. Indexatie van je website is een begin, maar de zoekmachine optimalisatie is uiteraard van een groot belang. Het is daarom belangrijk om je website en alle webpagina’s te optimaliseren. Een deel van de SEO overlapt de opties voor indexatie. Daarbij valt onder meer te denken aan het creëren van externe links. Of het zorgdragen voor een uitstekend intern linknetwerk. 

Het is beste om bij het maken van een website of toevoeging van webpagina’s direct met de optimalisatie te starten. Dat versnelt bovendien de indexering in Google. Overigens is er nog een extra manier voor een snelle indexatie. Dat is dat je de site ook voor mobiel gebruik optimaliseert. Google indexeert mobielvriendelijke websites eerder omdat de zoekmachine daarmee tegemoetkomt aan de behoeften van de mobiele gebruiker. Dat Google in de behoefte voorziet, komt door de gigantische toename van smartphonegebruik. De zoekmachine heeft als doel de beste resultaten te tonen. Voor de smartphone is dat natuurlijk een mobielvriendelijke website.

Zoekmachineoptimalisatie

Indexering en vindbaarheid van je website zijn aan elkaar verbonden. Een goede ranking betekent een betere vindbaarheid. Zorg er daarom voor dat je website technisch goed in elkaar steekt en dat iedere pagina is geoptimaliseerd. Bijvoorbeeld met title tag, url, zoekwoorden en waardevolle content. Voeg een ALT tag toe aan afbeeldingen en maak een heldere structuur met H1 en H2. Schrijf gastblogs, biedt een mogelijkheid om content via social media te delen en creëer een intern linknetwerk op je website.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Hoe kan ik mijn SEO resultaten een boost geven in vijf stappen

Geef je SEO resultaten een boost in vijf stappen Het volgen van vijf stappen geeft al de mogelijkheid om je SEO resultaten een flinke boost te geven. Een eerste belangrijke stap is om je website mobielvriendelijk te maken. Het smartphonegebruik is gigantisch groot en Google waardeert het als je...

read more

Hoe hoger ranken in Google?

Hoe hoger ranken in Google? Ontdek het hier Hoger ranken in Google is mogelijk als je SEO technieken toepast. Het is belangrijk om je website op alle onderdelen goed te laten functioneren. De technische kant van je website moet in orde zijn. Daarnaast moet je interessante en relevante content...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

5 + 13 =