Google Easter Eggs

Google Easter Eggs, vind jij ze?

Google Easter Eggs is een verborgen boodschap of grapje die verwerkt is in het Google platform. Bijvoorbeeld in de zoekmachine. Het kenmerk hiervan is dat je echt naar de verborgen boodschap op zoek moet, zoals ook het geval is bij het zoeken naar paaseieren.

Google Easter Eggs zijn onder meer als grapje of verborgen boodschap aanwezig in de zoekmachine. Je ontdekt een verstopt paasei in de vorm van een grapje door bepaalde woorden in de zoekmachine in te voeren. Naast dat er zogenoemde paaseieren zijn verstopt in de zoekmachine, zijn er nog meer programma´s die verrassingen hebben. Bijvoorbeeld Google Images. De zoekmachine biedt iedereen toegang tot een schat aan informatie en de Google Easter Eggs zijn vooral met een knipoog bedoeld. Wij laten je graag kennismaken met een aantal opvallende, grappige en leuke verrassingen in de zoekmachine.

Google Easter Eggs in de zoekmachine

Als je eenmaal weet welke woorden je moet invoeren in de zoekmachine lijkt het zo voor de hand te liggen. De verborgen grapjes zijn in elk geval echt leuk. Typ maar eens ´kop of munt´ in de zoekmachine in en kijk wat er gebeurt. Ken jij uit vroegere tijden het populaire spelletje Pac man nog? Typ maar in en het spelletje is direct dankzij de Easter Egg te spelen. Zo is het ook leuk om ´ademhalingsoefeningen´ in te voeren. Het kost je maar een minuutje van je tijd om je ademhaling onder controle te krijgen.

Shall we play a game?

Zo is het ook grappig om de zoekmachine het volgende te vragen ´Shall we play a game´. Je krijgt dan een spelletje te zien waarbij jij een X in vakjes moet plaatsen en Google de O. Het doel is drie keer een X of drie keer een O op een rijtje te krijgen. Leuk detail is dat met ´Shall we play a game´ er sprake is van een verwijzing naar de speelfilm WarGames uit 1983. Als je even naar Google Images gaat en daar ´Atari Breakout´ invoert, staat je ook nog een verrassing te wachten. In plaats van afbeeldingen van het spelletje, komt de game meteen in beeld en ga je als vanzelf even spelen.

Grappige verrassingen

Google Easter Eggs als grapje zijn leuk en soms ook heel erg verrassend. Typ maar eens in Google ´Blink HTML´ in. Wacht dan een af voordat je denkt dat er niets gebeurt. Er gebeurt namelijk wel wat. Heb je altijd al willen weten wat piraten eigenlijk allemaal zeggen en wat het betekent? Voer dan maar eens ´Pirate Language´ in en je krijgt meerdere vragen en antwoorden voorgeschoteld over piratentaal. Of wil je weten wat niets eigenlijk is? Na het invoeren van de vraag ´What is nothing´ is het je al snel duidelijk. Wist je dat je de informatie op je scherm via een van de Google Easter Eggs ook scheef kunt krijgen? Gewoon even ´Askew´ invoeren en de informatie staat scheef.

Dobbelsteen werpen

De kans is groot dat ´Flip a coin´ meteen even hebt uitgeprobeerd als een van de eerstgenoemde Google Easter Eggs. Dan is het ook leuk om ´Roll a die´ eens te proberen. Je krijgt dan een dobbelsteen te zien en jij bent aan de beurt om de dobbelsteen te werpen. Zo zijn er nog veel meer interactieve verrassingen verstopt in Google. ´Speel solitaire´ is ook in te voeren als je een spelletje patience wilt spelen. Alle genoemde Google Easter Eggs zijn op dit moment nog altijd actief. Probeer het maar eens uit.

Leuk om te weten

Ben jij op zoek naar een webdesigner en of een search engine marketing specialist die jou kan helpen om jouw bedrijf te digitaliseren en deze te laten terugvinden door meer potentiële klanten via zoekmachines en sociale media kanalen. Contacteer ons dan via onze contactformulier en kom in contact met een echte professional die jouw bedrijf aan de top van de zoekresultaten krijgt met een website die past op elk scherm.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Als digitale marketeer kan je ons altijd online of achter een computerscherm terugvinden 😉

6 + 3 =