Google Easter Eggs

Google Easter Eggs, vind jij ze?

Google Easter Eggs is een verborgen boodschap of grapje die verwerkt is in het Google platform. Bijvoorbeeld in de zoekmachine. Het kenmerk hiervan is dat je echt naar de verborgen boodschap op zoek moet, zoals ook het geval is bij het zoeken naar paaseieren.

Google Easter Eggs zijn onder meer als grapje of verborgen boodschap aanwezig in de zoekmachine. Je ontdekt een verstopt paasei in de vorm van een grapje door bepaalde woorden in de zoekmachine in te voeren. Naast dat er zogenoemde paaseieren zijn verstopt in de zoekmachine, zijn er nog meer programma’s die verrassingen hebben. Bijvoorbeeld Google Images. De zoekmachine biedt iedereen toegang tot een schat aan informatie en de Google Easter Eggs zijn vooral met een knipoog bedoeld. Wij laten je graag kennismaken met een aantal opvallende, grappige en leuke verrassingen in de zoekmachine.

Google Easter Eggs in de zoekmachine

Als je eenmaal weet welke woorden je moet invoeren in de zoekmachine lijkt het zo voor de hand te liggen. De verborgen grapjes zijn in elk geval echt leuk. Typ maar eens ‘kop of munt‘ in de zoekmachine in en kijk wat er gebeurt. Ken jij uit vroegere tijden het populaire spelletje Pac man nog? Typ maar in en het spelletje is direct dankzij de Easter Egg te spelen. Zo is het ook leuk om ‘ademhalingsoefeningen‘ in te voeren. Het kost je maar een minuutje van je tijd om je ademhaling onder controle te krijgen.

Shall we play a game?

Zo is het ook grappig om de zoekmachine het volgende te vragen ‘Shall we play a game‘. Je krijgt dan een spelletje te zien waarbij jij een X in vakjes moet plaatsen en Google de O. Het doel is drie keer een X of drie keer een O op een rijtje te krijgen. Leuk detail is dat met ‘Shall we play a game’ er sprake is van een verwijzing naar de speelfilm WarGames uit 1983. Als je even naar Google Images gaat en daar ‘Atari Breakout‘ invoert, staat je ook nog een verrassing te wachten. In plaats van afbeeldingen van het spelletje, komt de game meteen in beeld en ga je als vanzelf even spelen.

Grappige verrassingen

Google Easter Eggs als grapje zijn leuk en soms ook heel erg verrassend. Typ maar eens in Google ‘Blink HTML‘ in. Wacht dan een af voordat je denkt dat er niets gebeurt. Er gebeurt namelijk wel wat. Heb je altijd al willen weten wat piraten eigenlijk allemaal zeggen en wat het betekent? Voer dan maar eens ‘Pirate Language‘ in en je krijgt meerdere vragen en antwoorden voorgeschoteld over piratentaal. Of wil je weten wat niets eigenlijk is? Na het invoeren van de vraag ‘What is nothing’ is het je al snel duidelijk. Wist je dat je de informatie op je scherm via een van de Google Easter Eggs ook scheef kunt krijgen? Gewoon even ‘Askew‘ invoeren en de informatie staat scheef.

Dobbelsteen werpen

De kans is groot dat ‘Flip a coin‘ meteen even hebt uitgeprobeerd als een van de eerstgenoemde Google Easter Eggs. Dan is het ook leuk om ‘Roll a die‘ eens te proberen. Je krijgt dan een dobbelsteen te zien en jij bent aan de beurt om de dobbelsteen te werpen. Zo zijn er nog veel meer interactieve verrassingen verstopt in Google. ‘Speel solitaire‘ is ook in te voeren als je een spelletje patience wilt spelen. Alle genoemde Google Easter Eggs zijn op dit moment nog altijd actief. Probeer het maar eens uit.

Leuk om te weten

Ben jij op zoek naar een webdesigner en of een SEM (Search Engine Marketing) specialist die jou kan helpen om jouw bedrijf te digitaliseren en deze te laten terugvinden door meer potenti?le klanten via zoekmachines en sociale media kanalen (Sociale Media Marketing). Contacteer ons dan via onze contactformulier en kom in contact met een professional die jouw bedrijf aan de top van de zoekresultaten krijgt met een website die past op elk scherm.