Hoe kan ik mijn SEO resultaten een boost geven in vijf stappen

Geef je SEO resultaten een boost in vijf stappen

Het volgen van vijf stappen geeft al de mogelijkheid om je SEO resultaten een flinke boost te geven. Een eerste belangrijke stap is om je website mobielvriendelijk te maken. Het smartphonegebruik is gigantisch groot en Google waardeert het als je site mobielvriendelijk is. Mobile First is in dat opzicht een belangrijke term en zorgt zelfs voor een snellere indexatie in de zoekmachine. Het heeft daarbij eveneens invloed op je ranking.  Een tekst lees je op een desktop anders dan op een mobiel. Heb je lange lappen tekst dan is het verstandig om met veel witregels en tussenkopjes te werken. Er is ook een andere belangrijke ontwikkeling met Voice Search. Sluit je content dus aan op gesproken zoekopdrachten. Dit is even een extra tip tussendoor.

Geef je SEO resultaten een boost met on-page optimalisatie

On-page optimalisatie is belangrijk om je SEO resultaten een boost te geven. Het is overigens belangrijk dat je content voor de bezoekers aanbiedt en niet voor Google schrijft. Publiceer vooral ook unieke en relevante content. Voeg daarbij regelmatig content toe aan je website, zodat deze ook interessant blijft voor terugkerend bezoek. Een snelle boost geef je door onder meer in te spelen op trends en actuele onderwerpen. Gebruik voor de on-page optimalisatie een title tag, meta description aansprekende titel, tussenkopjes en voeg ook visuele content toe.  Verwijs vanaf webpagina’s naar andere pagina’s op je website door interne links te gebruiken. Maak daarbij gebruik van een relevante anchor tekst. Dat is interessant voor de bezoeker die dan weet waar extra informatie te vinden is. Maak je gebruik van visuele content? Voeg dan ook een ALT tag toe dan ziet Google waar het betrekking op heeft.

Het laten ontstaan van backlinks neemt tijd in beslag, maar geeft he SEO resultaten wel een flinke boost. Daarom is het ook zeker belangrijk om daar aandacht aan te schenken. Als je content interessant genoeg is om te delen, komen er vanzelf backlinks. Als de externe links uitblijven, zijn er andere opties. Kijk bijvoorbeeld waar het mogelijk is om een gastblog voor te schrijven. Dan neem je daar een link van je eigen website in op en komt de blog op een website van een andere partij. Social mediaknoppen onderaan je website vergroten het gemak om de informatie te delen. Maak daar dus ook gebruik van. Wees ook actief op social media om je doelgroep te bereiken.

Herstel gebroken links

Een andere stap om je SEO weer een boost te geven, is door gebroken links te herstellen. Het is daaro aan te raden om regelmatig te checken of al je links het nog doen. Als je dan daarmee bezig bent en je repareert een link kijk dan ook meteen naar de on-page SEO. Breng indien nodig ook daar verbeteringen in aan. Let daarbij ook op de interne links in je eigen linknetwerk op je website. Wist je dat de laadsnelheid eveneens van belang is voor de optimalisatie voor de zoekmachine? Controleer de snelheid van het laden van je website daarom ook.

Gebruik HTTPS

Een veilige website is van grote waarde en daarom stappen ook steeds meer websites over naar het gebruik van HTTPS. Het is mogelijk om je website te beveiligen met de toepassing van een SSL-certificaat. Het is ook voor de resultaten in de zoekmachine van belang dat er sprake is van veilige websites. Er zijn meerdere manieren om een dergelijk certificaat voor je website te verkrijgen. Volg je alle genoemde stappen op dan weet je zeker dat je SEO resultaten een boost krijgen.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Hoe hoger ranken in Google?

Hoe hoger ranken in Google? Ontdek het hier Hoger ranken in Google is mogelijk als je SEO technieken toepast. Het is belangrijk om je website op alle onderdelen goed te laten functioneren. De technische kant van je website moet in orde zijn. Daarnaast moet je interessante en relevante content...

read more

Tips voor de beste SEO-praktijken voor Google

De beste SEO-praktijken voor Google De beste SEO-praktijken voor Google toepassen, zorgt ervoor dat je de website on-page optimaliseert. Dat is goed voor de ranking, want met een geoptimaliseerde website scoor je hoger in de zoekmachine. Maak gebruik van de tips die hier volgen om de beste...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

14 + 13 =