Online marketeer voor het leven!

Online marketeer voor het leven!

Beste lezer, even kort mezelf voorstellen. Mijn naam is Christopher, digital marketing director bij CRE8ME. Sinds 2010 ben ik een gepassioneerde online marketeer met een voorliefde voor SEO. In dit artikel leg ik uit wat een online marketeer is, wat de verschillen zijn tussen de benamingen en het belangrijkste, wat je van een online marketeer mag verwachten. 

Wat is een online marketeer?

Een online marketeer of een online marketing specialist/expert is een persoon die verschillende internet marketing technieken gebruikt om bedrijven digitaal te helpen groeien. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt zoals o.a. zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en/of sociale media marketing.

Is er een verschil tussen een online marketeer, een digitale marketeer en een internet marketeer?

Het verschil tussen een online marketeer, digital marketeer en een internet marketeer ligt voornamelijk in de expertise van de persoon die deze job uitoefent. Mijn expertise ligt in het optimaliseren van websites en e-commerce sites in de organische zoekmachines. De expertise van een online marketing specialist die bedrijven helpt groeien met behulp van Google AdWords noemt men een SEA specialist. Het verschil ligt dus niet in de benaming van het bovenstaande, maar in de expertise van de personen die deze job uitoefenen.  

Waarom ik online marketeer ben geworden?

Ongeveer 10 jaar geleden was ik tewerkgesteld in de waterbehandeling als vertegenwoordiger. In die tijd werkte ik voor een basisloon waar extra commissies betaald werden die afhankelijk waren van mijn verkoop prestaties. Ik moest zelf aan koude prospectie doen en op zoek gaan naar leads. 

Om niet deur aan deur te gaan en efficiënter te werken, kocht ik leads aan bij een lead generator. Deze leads kostten toen 15 Euro per lead en hadden een rendement van 4% per 100 gekochte leads. 

De conversie op deze leads was slecht aangezien dezelfde leads ook verkocht werden aan 5 andere bedrijven in de waterbehandeling die op hun beurt, binnen de 10 minuten het prospect opbelden om een afspraak in te plannen. 

Om dit probleem aan te pakken en de leads voor mezelf te genereren, besliste ik toen om een lead generator op te zetten en deze te laten scoren in de organische zoekresultaten. 

Na wat mislukte pogingen door gebruik te maken van verschillende black hat SEO technieken, leerde ik snel dat enkel de juiste SEO technieken mij zouden vooruit helpen. Om een nieuwe Google Penalty te voorkomen besloot ik om mij te verdiepen in de juiste SEO technieken.

En na tal van gefaalde pogingen, boekte ik eindelijk succes! Mijn lead generator werd teruggevonden aan de top van de Google zoekmachine. Leads kwamen binnen zonder dat ik hier honderden euro’s aan moest uitgeven en de concurrentie was uitgeschakeld op de leads die ik zelf genereerde. Maar wat nog belangrijker was voor mij, ik had de strijd met de lead generators gewonnen.

Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan van de zoekmachines, heb ik verschillende opleidingen gevolgd in SEO, SEA, SMM en vele klanten geholpen aan een betere organische  terugvindbaarheid in de zoekmachines. 

Waar kan een online marketeer jou bij helpen?

Als online marketeer kan ik jou hetzelfde helpen bereiken als datgene wat ik bereikt heb in de waterbehandeling. Meer verkeer naar je website of webshop genereren, de kost per lead beperken tot het strikt minimum en je digitale omzet verhogen. Heb je hulp nodig met jouw unieke online marketing verhaal? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met ons. Wij helpen je graag jouw online doelstellingen behalen.  

Voor welke online marketing diensten kan je op ons beroep doen?

 1. Social Media Marketing
  • Facebook marketing
  • Instagram marketing
  • LinkedIn marketing
  • Pinterest marketing
 2. Brand marketing & development
 3. SEO marketing
 4. SEA marketing (Google AdWords)
 5. E-commerce marketing
 6. Webdesign van websites en webshops

Is er een verschil tussen een SEO en een SEA marketeer?

Een vraag die ik vaak krijg. Is er een verschil tussen een SEO marketeer en een SEA marketeer? Mijn antwoord is ja, die is er zeker.

 • Een SEO marketeer is gespecialiseerd in de organische terugvindbaarheid van je website. 
 • Een SEA marketeer is vooral gespecialiseerd in advertising marketing via Google AdWords of andere zoekmachines.

Beiden zijn belangrijk om betere verkoopresultaten te behalen. Bij ons gebruiken wij SEA om ons SEO werk te versterken. Door meer relevante bezoekers op je website/webshop te ontvangen zal de bounce-rate zakken en time-on-page verhogen. Wat een positieve invloed zal hebben op de organische groei van jouw website.

Moet jij nu beroep doen op een online marketeer?

Wanneer jouw bedrijf eigenaar is van een website en je hiermee extra inkomsten wilt generen, zal je beroep moeten doen op een online marketeer. Tenzij je het natuurlijk zelf wilt doen. Dan raden wij jou zeker aan om de artikelen uit ons SEO-handboek en SEO-blog te lezen. Heb je hier geen tijd voor, dan mag je altijd beroep doen op onze diensten. Wij helpen je graag je online positie te verbeteren en je omzet te verhogen door meer unieke leads te genereren of de prijs van je huidige leads te verlagen. Contacteer ons voor meer informatie.