301 Redirects

301 Redirects: uitleg en toepassing

301 redirects voorzien in een permanente omleiding van de ene webpagina naar de andere webpagina. Of van de ene url naar de andere url. Deze permanente redirect krijgt voor SEO de voorkeur boven een tijdelijke redirect. Dat is de 302. De 301 redirect zorgt ervoor dat bezoekers die naar een bepaalde pagina willen op een andere pagina terecht komen. Bijvoorbeeld als je domein op een andere plek te vinden is of als dat met betrekking tot een aparte webpagina het geval is. Het grote voordeel van het gebruik is dat de SEO waarde van de oude url behouden blijft. Dat is goed voor de ranking in Google, maar is tevens gebruiksvriendelijk naar je bezoekers toe.

Toepassing 301 redirects

Er zijn verschillende situaties die er zich voor lenen om 301 redirects toe te passen. De verwijzing naar een andere pagina of ander domein is al even genoemd. Het is echter ook mogelijk om van de ene map, zoals een subdomein naar een andere map te verwijzen. Of om van het ene protocol, zoals http naar een ander protocol, zoals HTTPS te verwijzen. Bij een wijziging van een url is het belangrijk dat de SEO waarde op hetzelfde niveau blijft. Dat is in elk geval belangrijk als de url goed rankte in de zoekmachine. Voeg je geen 301 redirect toe aan de nieuwe url die je wilt gebruiken dan gaat de waarde verloren.

Plug-in gebruiken

Het is belangrijk dat de nieuwe pagina de waarde krijgt van de oude pagina. Daarom voeg je het beste meteen de 301 redirect. Dat is mogelijk door middel van een .htacces bestand of door een WordPress plug-in te gebruiken. De plug-in is natuurlijk het gemakkelijkst om toe te passen als je een WordPress-site hebt. De plugin QuickPage/Post Redirect is bovendien gratis te gebruiken.

Conclusie

Zorg ervoor dat je oude url’s altijd permanent doorverwijst naar een nieuwe url door een 301 Redirect toe te passen. Zo voorkom je dat je website dode url’s heeft waar websitebezoekers tegen een 404 pagina aanlopen. Weet je niet meteen hoe je dit moet aanpakken of heb je geen tijd voor redirects te maken. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij helpen jou graag jouw oude url’s te herleiden naar de juiste plaats.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

8 + 4 =