Alt Tag

Wat is een Alt Tag? Uitleg en toepassing

Een Alt tag gebruik je als beschrijving voor de inhoud van een afbeelding. Tegenwoordig zijn er op alle websites en webshops afbeeldingen te vinden. De Google bots speuren de websites af en zien ook de afbeeldingen. Het is echter niet mogelijk voor de robots om de inhoud van een afbeelding te definiëren. Dat is wel mogelijk als je een Alt tag toevoegt aan de foto of ander type afbeelding. Het is dan uiteraard wel van belang dat de Alt tag zo precies mogelijk beschrijft wat de inhoud is. De titel die bij de afbeelding past is leesbaar voor de robots van Google. Het is bovendien niet alleen goed voor de SEO, maar draagt eveneens bij aan de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Alt tag voor SEO

Google kent net als andere zoekmachines waarde toe aan afbeeldingen en verwerken dat in het algoritme. De waarde is alleen toe te kennen als de inhoud van de afbeelding duidelijk is. De Alt tag voorziet daarin. Het is vanuit het oogpunt van SEO en dus de ranking in de zoekmachine van belang om Alt tags te gebruiken. Het is uiteraard belangrijk om een goede Alt tekst voor de afbeelding te gebruiken. Daarbij spreekt het voor zich dat de afbeelding ook slaat op de inhoud van de rest van de content op de pagina. Het belangrijkste zoekwoord is in de Alt tekst op te nemen. Ook andere relevantie woorden zijn te gebruiken. Het belangrijkste zoekwoord krijgt uiteraard voorin de Alt tag een plek.

Alt tekst voor afbeelding in WordPress

WordPress maakt het gemakkelijk om een Alt tag aan een afbeelding toe te voegen. Er is een speciaal veld met ´Alt-tekst´ beschikbaar. Daarbij is het ook nog mogelijk om een pakkend onderschrift te schrijven in een apart veld.