AMP (Accelerated Mobile Pages)

AMP (Accelerated Mobile Pages) uitleg en toelichting

AMP is de afkorting voor Accelerated Mobile Pages en is op initiatief van Google ontstaan. Het doel is om de gebruikerservaring van mobiele bezoekers te optimaliseren. Dat doel is te bereiken door pagina’s die op een supersnelle manier laden. Het snel laden van een webpagina komt tot stand door het strippen van de pagina. Bijvoorbeeld door de styling te minimaliseren en geen logo, menu of footer te laten zien. De inhoud is uiteraard zichtbaar met AMP, maar dan wel zonder alle tierelantijnen, zoals een webpagina op een desktop. De vraag is natuurlijk wat je er zelf mee moet en of het nodig is er iets mee te doen. Het is in elk geval goed voor de ranking als je webpagina’s snel laden. Een AMP-site heeft dan ook het voordeel een betere score te halen in de mobiele zoekresultaten.

AMP plug-in

Het is voor de toepassing van AMP op een WordPress website mogelijk om een plug-in te gebruiken. Dat zorgt er dan voor dat je berichten op de website een AMP variant krijgen. De plug-in voorziet erin dat je berichten een stukje code krijgen. Deze code is belangrijk, want op die manier ziet Google dat er sprake is van een website met een AMP-label. Er zijn overigens verschillende plug-ins voor beschikbaar, zoals de Yoast SEO Plug-in.

Glue for Yoast SEO and AMP

Om voor de beste metadata te zorgen, is er nog een oplossing. Dat is Glue for Yoast SEO and AMP. Dit is een verbindende plug-in. Het voordeel van deze combinatie is dat er sprake is van de mogelijkheid het design aan te passen. Bijvoorbeeld door huisstijlkleuren toe te voegen. Of door een andere versie van je logo te maken, zoals in een cirkeltje. Wil je de AMP-variant van berichten meten in Google Analytics? Dan pas je eenvoudig een trackingcode toe.