Ankertekst

Wat is een Ankertekst? Uitleg en toelichting

Een ankertekst is een tekst met een koppeling naar een hyperlink. De ankertekst bestaat uit een enkel woord of uit een combinatie van woorden. De bezoeker die de tekst leest, klikt op de ankertekst die een hyperlink bevat en komt uit op een andere webpagina. Dat is mogelijk je eigen webpagina of een pagina op een andere website. Het is mogelijk om de tekst in de pagina zelf op te nemen, maar bijvoorbeeld ook als onderwerp in een menubalk. Een simpel voorbeeld daarvan zijn onderwerpen als ?Home? en ?Contact?. Het is belangrijk om de ankertekst precies te omschrijven. In elk geval op een manier dat het voor bezoekers duidelijk is wat er te verwachten is. Bij ?Contact? is dat natuurlijk heel duidelijk net als bij ?Home?.

Ankertekst en SEO

Ankertekst speelt bij SEO eveneens een rol. Het dient dus niet alleen om het voor de bezoekers van je website gemakkelijk te maken. De ankertekst zelf draagt bij aan de optimalisatie voor de zoekmachine. Daarnaast is het voor de SEO ook goed als er sprake is van interne links of links die naar andere websites verwijzen. Ten aanzien van de zoekmachine optimalisatie is het ideaal om zoekwoorden te gebruiken als ankertekst. Dat draagt bij aan de vindbaarheid via de zoekmachine op deze zoekwoorden.

Code ankertekst voorbeeld

De code voor het opnemen van een anker tekst op een webpagina is eenvoudig. Je gebruikt de code <a href=??http://www.voorbeeld.com??>anker tekst voorbeeld</a>. De ankertekst is uiteraard zichtbaar voor de bezoekers van je website. Daar is het ook om te doen. Je cre?ert met een hyperlink als het ware een bron van extra informatie voor je bezoekers. Dat betekent dat je ook in dat opzicht waardevolle content biedt. Dat is weer positief voor je ranking in de zoekmachine.