Black Hat SEO

Black Hat SEO uitleg en advies

Black Hat SEO bestaat uit het toepassen van technieken die in strijd zijn met de regels van Google. Het doel van de technieken is om hoger in de zoekmachine te komen, maar dus wel op een niet gangbare manier. Er is sprake van een groot risico als je Black Hat SEO technieken toepast om je website hoog in Google te krijgen. De zoekmachine straft deze oneigenlijke methoden genadeloos af. Bijvoorbeeld met het uitdelen van een Google Penalty. In het ergste geval is er sprake van verwijdering van je website uit de zoekresultaten. Of je daalt met je website ver in de ranking, ?zodat er weinig organisch verkeer meer komt. Wat zijn dan de specifieke Black Hat SEO technieken?

Black Hat SEO technieken

Er zijn meerdere technieken die buiten de richtlijnen van Google vallen. Bijvoorbeeld met het cre?ren van een onnatuurlijk linknetwerk met spamlinks. Of door cloaking toe te passen. Hierbij krijgen je bezoekers andere content te zien dan de zoekmachine. Doe je aan keyword spamming? Ook dat is een Black Hat SEO techniek die geen waardering krijgt van Google. Een ander nog bekender voorbeeld van de ongeoorloofde methoden is het gebruikmaken van verborgen teksten. Je zet dan zoekwoorden in het wit op een witte achtergrond. Het komt er in de kern op neer dat je met de methoden de ranking wilt be?nvloeden. Dit door gebruik te maken van technieken die Google afkeurt.

Optimalisatie voor bezoekers

Het is heel eenvoudig om Black Hat SEO te voorkomen. Je hoeft je alleen maar te richten op het optimaliseren van je website voor bezoekers. Het is belangrijk om je te richten op de gebruikerservaring en hen waardevolle content te bieden. Google waardeert het namelijk als je kwaliteit levert aan bezoekers van je website. Bijvoorbeeld met waardevolle content, snelle laadtijd en gemakkelijke navigatie.