Bounce Rate

Bounce Rate uitleg en oplossing

De bounce rate heeft betrekking op het percentage bezoekers dat je website bezoekt en direct weer vertrekt. Dus zonder door te klikken naar een andere webpagina meteen je website weer verlaat. Een bezoeker die snel weer weggaat, heeft blijkbaar geen interesse in wat je te bieden hebt. Of de content is niet waar de bezoeker naar op zoek was. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom de bounce rate misschien hoog is. Bijvoorbeeld als de zoekmachine optimalisatie te wensen overlaat, waardoor er sprake is van een ander aanbod dan verwacht. Of als je website of webshop niet helemaal goed functioneert. Bijvoorbeeld als pagina’s te lang doen over het laden. Ook een website die niet echt vertrouwen wekt, verlaten de gebruikers al snel. Daarnaast is de bounce rate misschien hoog omdat de homepage niet echt een toegevoegde waarde laat zien.

Bounce Rate verlagen

Het is niet wenselijk dat de bounce rate hoog is en je website blijkbaar geen waarde heeft voor de bezoekers. Het is daarom aan te raden om te proberen het bouncepercentage te verlagen. Dat is mogelijk door eerst de oorzaken eens te onderzoeken. Daar is dan een oplossing voor te bedenken. Test bijvoorbeeld de werking van de website op verschillende toestellen. Sluit de SEO en SEA aan wel op de doelgroep die je met je website wilt bereiken? Is duidelijk wat je website of webwinkel te bieden heeft? Is het design aantrekkelijk of sterk verouderd? Is het gemakkelijk te navigeren of vinden bezoekers niet wat zij nodig hebben? Controleer deze zaken allemaal om de oorzaak voor het hoge bouncepercentage te verlagen. Als de oorzaak is gevonden, pak je het probleem aan door voor een oplossing te zorgen.

Hoog bouncepercentage

Een hoog bouncepercentage is niet altijd slecht. Bijvoorbeeld als er sprake is van een website met maar ??n pagina. Een blog is daar een goed voorbeeld van. In dat geval is een hoge bounce rate niet slecht.