Breadcrumbs

Breadcrumbs voor optimale nagivatie

Breadcrumbs heeft betrekking op de navigatie op je website. Het is voor bezoekers nu eenmaal handig als zij snel en gemakkelijk de weg vinden. Het gebruiksvriendelijke karakter van breadcrums laat bezoekers langer op je website blijven. Het is eenvoudig om deze broodkruimels achter te laten, zodat er een duidelijk spoor ontstaat voor de bezoekers. Het zijn vooral ook webshops die er baat bij hebben om dit type navigatie te gebruiken. Dat komt onder meer omdat webshops doorgaans met categorie?n en producten werken. Een snelle navigatie is dan zeker een must om de aandacht van de potenti?le klanten vast te houden.

Breadcrumbs voor SEO

Het is niet alleen zo dat de breadcrumbs ideaal zijn voor de bezoekers van je website. Ook op het gebied van SEO profiteer je van een aantal voordelen. Google waardeert het namelijk dat er sprake is van een website met een gebruiksvriendelijk karakter. Dat uit zich in een beloning om hoger in de zoekresultaten te komen. Verder is het zo dat het voor robots gemakkelijker is om door je website te crawlen. De broodkruimels voorzien in een bepaalde structuur. Ook is het interessant te weten dat er links ontstaan naar bovenliggende pagina?s. Het is niet nodig om iedere pagina handmatig te voorzien van een kruimelspoor. Het is mogelijk om dat proces te automatiseren of om het als functionaliteit toe te voegen. Daarnaast zijn er voor WordPress websites natuurlijk de nodige plug-ins beschikbaar.

Plug-in voor kruimelspoor

Yoast SEO is een bekend voorbeeld van een plug-in voor WordPress websites om breadcrumbs toe te voegen. Deze uitgebreide plug-in voorziet onder meer in de mogelijkheid om controle te krijgen over de kruimelpaden. Je hoeft alleen maar een stukje code toe te voegen. Heb je geen WordPress site? Dan is het aan te raden om breadcrumbs software te gebruiken.

Conclusie

Maak gebruik van broodkruimels om websitebezoekers en zoekmachines te helpen hun weg te vinden op jouw website. Wil je ook een breadcrumb structuur aan jouw website toevoegen maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij helpen jouw hiermee graag op weg.