Canonical URL

Wat is een Canonical URL en wanneer maak je er gebruik van?

De canonical url of canonieke url heeft betrekking op identieke webpagina´s, waarvan je er maar één door Google wilt laten indexeren. Het is vaak mogelijk dat websites te bereiken zijn via meerdere urls. Dat heeft tot gevolg dat de zoekmachine de webpagina meerdere malen indexeert. Ook duiken er diverse webadressen op in de zoekmachine. Het gaat dan vaak om twee gelijke pagina´s met eenzelfde inhoud. Dan is er dus sprake van duplicate content en dat is weer een ongewenste situatie. Om die te voorkomen, is het dus mogelijk om een canonical url aan de pagina mee te geven. Dat is dan de webpagina die voor indexering in aanmerking komt.

Link tag voor canonical url

Er is een link tag beschikbaar voor de canonical url. Hiermee is het officiële webadres aan te geven en de tag neem je op in de <head> van je webpagina. De link tag voor het toewijzen van een canonical url is: <link rel=´´canonical´´ href=´´http://www.websitepagina.be´´/>. Deze plaats je tussen de <head> en </head>, waarna alleen deze url in de zoekresultaten te zien is. Als er een andere url met dezelfde content is, volgt daar geen indexatie van door de zoekmachine. Andere links die met een ander adres naar de pagina verwijzen, ziet Google eveneens als een canonical url. De pagerank van deze webadressen gaat daar eveneens naartoe en dat heeft een positieve invloed op de ranking in de zoekresultaten.

Duplicate content voorkomen

Duplicate content komt nog wel eens voor bij een weblog of bij het gebruik van CMS. Dit moet je natuurlijk voorkomen omdat Google duplicate content niet waardeert. Als je hiermee te maken hebt, is het gebruik van de canonical url de oplossing. Er zijn voor WordPress bijvoorbeeld al verschillende plug-ins beschikbaar die jou hierin kunnen helpen net als voor Magento, Drupal en andere Content Management Systemen.

Conclusie

Zorg er dus altijd voor dat je duidelijk aangeeft aan Google welke url’s je wil laten indexeren op jouw website. Op die manier voorkom je dat Google meer maals hetzelfde content indexeert en je hierdoor een Google Penalty krijgt. Weet je niet meteen hoe je dit probleem moet aanpakken op jouw website. Laat het ons dan even weten via onze contactformulier. Wij helpen jou met veel plezier met alle technische SEO aspecten.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Hoe kan ik mijn SEO resultaten een boost geven in vijf stappen

Geef je SEO resultaten een boost in vijf stappen Het volgen van vijf stappen geeft al de mogelijkheid om je SEO resultaten een flinke boost te geven. Een eerste belangrijke stap is om je website mobielvriendelijk te maken. Het smartphonegebruik is gigantisch groot en Google waardeert het als je...

read more

Hoe hoger ranken in Google?

Hoe hoger ranken in Google? Ontdek het hier Hoger ranken in Google is mogelijk als je SEO technieken toepast. Het is belangrijk om je website op alle onderdelen goed te laten functioneren. De technische kant van je website moet in orde zijn. Daarnaast moet je interessante en relevante content...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

13 + 14 =