CSS

CSS uitleg en gebruik

CSS is een afkorting die staat voor Cascading Style Sheets. Deze stijlbladen gebruik je om HMTL-pagina’s op te maken. CSS is als programmeertaal te gebruiken die niet lastig is om onder de knie te krijgen. De codes spreken namelijk voor een groot deel voor zich. Bovendien is er een gevarieerd aanbod van speciale CSS tutorials om het te leren gebruiken. Heb je een WordPress website? Die bevat van zichzelf al allerlei codes en door CSS te gebruiken, bepaal je hoe specifieke elementen vorm krijgen. Een style.css bestand is in ieder WordPress thema aanwezig en bevat regels die voorschrijven hoe de site eruit komt te zien. De stijlbladen bepalen als het ware de opmaak. Voor het verschillend opmaken van elementen zijn er HMTL codes te gebruiken.

CSS voor originele opmaak

CSS is te gebruiken voor een originele opmaak van webpagina’s die je met HTML samenstelt. Een css-bestand is onder meer geschikt om te bepalen welke achtergrondkleur de webpagina krijgt. Zo bepaal je er ook mee wat het lettertype is en wat de marges zijn. Of welke onderdelen de bezoeker in de browser te zien krijgt. Het maken van een onderscheid tussen de structuur (HTML) en vormgeving (stylesheet) levert minder code op. Dat heeft weer een positieve invloed op de ranking in de zoekmachine. Dat komt omdat de vormgeving er dan voor zorgt dat de webpagina gemakkelijk toegankelijk is. De site laadt namelijk sneller. Overigens biedt de toepassing van deze programmeertaal nog een voordeel. De vormgeving van je website is in de toekomst eenvoudig aan te passen.

Browservriendelijk

CSS is een browservriendelijke code en als je deze wilt toepassen, is het wel handig om de nodige basiskennis te hebben. Het gaat dan om de basiskennis van HTML. De opmaak van je website is uiteraard ook belangrijk voor de uitstraling. Het is daarom zeker aan te raden er de nodige aandacht aan te besteden.