Disavow

Disavow uitleg en tips voor gebruik van de tool

Disavow is een handige tool die Google heeft ontwikkeld. Je gebruikt de tool om Google te laten weten welke backlinks de zoekmachine moet negeren. Het gaat om het moment dat er sprake is van de berekening van de ranking van je website. Zo is het geen probleem als je bijvoorbeeld backlinks hebt van een slechte kwaliteit. Met de Disavow tool is er geen sprake van het mee laten wegen van slechte backlinks. Dat is bijvoorbeeld nodig als je een keer een waarschuwing hebt gehad. Dan is het helemaal nodig om van deze tool gebruik te maken. Er zijn een aantal tips die daarbij van pas komen.

Tips voor gebruik van de Disavow tool

Voordat je de Disavow tool gebruikt, is het nodig om eerst een lijst met backlinks te maken. Die haal je vanuit verschillende bronnen. Dan bepaal je de waarde van deze links. Het is mogelijk om de slechte links te verwijderen en de tool te gebruiken. Komen er kwalitatief slechte links van een bepaald domein? Dan is het mogelijk om voor het hele domein Disavow toe te passen. Je hoeft geen rekening te houden met nofollow links, maar alleen met de dofollow links. De nofollow links tellen toch niet mee. Moet je een heroverweging indienen bij het spamteam van Google? Zorg dan dat je eerst de voorgenoemde stappen hebt toegepast.

Waarschuwing of penalty van Google

Een Google Penalty heeft rechtstreeks invloed op de SEO ranking van je website. Een waarschuwing van Google moet je zeker niet negeren. In beide situaties biedt de Disavow tool uitkomst als het om gebruik van slechte backlinks gaat. Heb je met de gevolgen van slechte backlinks te maken dan gebruik je de tool. Of weet je al dat er slechte backlinks zijn zonder een waarschuwing te hebben gehad? Dan is een waarschuwing nog te voorkomen.