DoFollow Link

Wat is een DoFollow Link en wat is het belang ervan?

Een DoFollow Link betekent dat je de zoekmachine laten weten een link te mogen volgen die op je website is geplaatst. De webpagina waar je link naar verwijst, krijgt daardoor waarde toegekend van Google. Uiteraard maakt het wel uit op welke website de link is opgenomen. Een link op een website met hogere autoriteit is van meer waarde dan op een onbeduidende webpagina. Een dofollow link als backlink biedt een uitstekende basis om meer autoriteit te krijgen. Een grote website met veel autoriteit die met een link naar jouw website verwijst, is goed voor de SEO. Een dofollow link is overigens een normale link en dus ook van toepassing op interne links.

Dofollow link plaatsen

Het plaatsen van een do follow link is heel eenvoudig. Je neemt gewoon de volledige url in de webpagina op. Deze is bijvoorbeeld simpel te kopiëren en te plakken. Het is ook mogelijk om de link met HTML code te plaatsen. Als je juist niet wilt dat er sprake is van een dofollow link is het nodig om daar zelf wat aan te doen. Dat is dan mogelijk met het toekennen van een nofollow link. Hiermee is het wel mogelijk om de link te volgen naar een andere website. Het verschil is echter dat de link niet meetelt voor de ranking in Google. De zoekmachine kent dan geen waarde toe aan de link met betrekking tot de positie in de zoekresultaten. Het heeft dan geen enkele invloed op het hoger brengen van een website in de zoekmachine. Nofollow links spelen wel een rol op de algemene gezondheid van jouw SEO backlink profiel. Pas je de tag niet toe dan is er automatisch sprake van een dofollow link. Je hebt dus zelf de keuze tussen beide opties.

Conclusie

Laat aan Google weten welke de links zijn die jij wel volgt en niet volgt. Dat kan je door middel van tags toe te voegen aan de links die je toevoegd aan een pagina. Dit is belangrijk voor de SEO gezondheid van jouw website. Achter backlinks zit een hele strategie. Je moet namelijk een concurrentiële marktonderzoek uitvoeren alsook een zoekwoordenanalyse en veel meer. Wil je hoger komen te staan in de zoekmachines maar SEO lijkt jou te ingewikkeld om er zelf aan te beginnen. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij onderzoeken met veel plezier welke SEO strategie het best toegepast wordt voor jouw website.