Featured Snippet

Wat is een Featured Snippet en wat is het doel?

Een featured snippet  is een uitgelicht resultaat die bovenin de zoekmachine van Google te zien is. Het gaat hierbij om een direct antwoord op een vraag die je in de zoekmachine stelt. Het antwoord komt in een fragment in een speciale box bovenaan de zoekresultaten te staan. Hier gebruikt men ook wel de term answer boxes voor. Het is een toepassing van Google om de gebruiker snel van dienst te zijn. Het is overigens een organisch zoekresultaat die als features snippet een prominente en uitgelichte positie krijgt.

Doel van featured snippet

Het doel van de featured snippets van Google is om het beste resultaat te leveren aan de hand van je zoekopdracht. Het gaat dus om het verlenen van de beste service om jou direct antwoord te geven op een vraag. Google geeft zelf aan dat indien er sprake is van een vraag als zoekopdracht de zoekmachine het antwoord detecteert. Dat gebeurt aan de hand van een programmatische manier door pagina´s te tonen die in het antwoord voorzien. Er zijn steeds meer gebruikers die een complete vraag in de zoekmachine invoeren. Dit om heel gericht op zoek te gaan naar het antwoord. Het is dan gemakkelijk als er een featured snippet verschijnt.

Conversational search

De gebruiker van de zoekmachine heeft dan het antwoord en de mogelijkheid om er meer informatie over te lezen. Dat de zoekmachine deze optie biedt, krijgt vorm door de toepassing van conversational search. Er vindt als het ware een koppeling plaats tussen de vraag en het antwoord. Op het gebied van SEO is een featured snippet goud waard. Het gaat hier namelijk om een positie bovenaan de organische zoekresultaten. Het is in dat kader belangrijk om op je website vragen te benoemen en in antwoorden te voorzien.

Conclusie

Probeer altijd om op een organische manier vragen en antwoorden te verwerken in jouw webteksten. Op die manier maak jij ook kans om met een deel van jouw webteksten in een featured snippet terecht te komen. Weet je niet meteen hoe je een featured snipper kan integreren in jouw teksten. Contacteer ons via onze contactformulier en vraag naar meer informatie over onze SEO Copywriting dienst. Wij helpen jou graag naar de top van Google.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

2 + 15 =