Featured Snippet

Wat is een Featured Snippet en wat is het doel?

Een featured snippet  is een uitgelicht resultaat die bovenin de zoekmachine van Google te zien is. Het gaat hierbij om een direct antwoord op een vraag die je in de zoekmachine stelt. Het antwoord komt in een fragment in een speciale box bovenaan de zoekresultaten te staan. Hier gebruikt men ook wel de term Google Answer box voor. Het is een toepassing van Google om de gebruiker snel van dienst te zijn. Het is overigens een organisch zoekresultaat die als features snippet een prominente en uitgelichte positie krijgt.

Doel van featured snippet

Het doel van de featured snippets van Google is om het beste resultaat te leveren aan de hand van je zoekopdracht. Het gaat dus om het verlenen van de beste service om jou direct antwoord te geven op een vraag. Google geeft zelf aan dat indien er sprake is van een vraag als zoekopdracht de zoekmachine het antwoord detecteert. Dat gebeurt aan de hand van een programmatische manier door pagina’s te tonen die in het antwoord voorzien. Er zijn steeds meer gebruikers die een complete vraag in de zoekmachine invoeren. Dit om heel gericht op zoek te gaan naar het antwoord. Het is dan gemakkelijk als er een featured snippet verschijnt.

Conversational search

De gebruiker van de zoekmachine heeft dan het antwoord en de mogelijkheid om er meer informatie over te lezen. Dat de zoekmachine deze optie biedt, krijgt vorm door de toepassing van conversational search. Er vindt als het ware een koppeling plaats tussen de vraag en het antwoord. Op het gebied van SEO is een featured snippet goud waard. Het gaat hier namelijk om een positie bovenaan de organische zoekresultaten. Het is in dat kader belangrijk om op je website vragen te benoemen en in antwoorden te voorzien.

Conclusie

Probeer altijd om op een organische manier vragen en antwoorden te verwerken in jouw webteksten. Op die manier maak jij ook kans om met een deel van jouw webteksten in een featured snippet terecht te komen. Weet je niet meteen hoe je een featured snipper kan integreren in jouw teksten. Contacteer ons via onze contactformulier en vraag naar meer informatie over onze SEO Copywriting dienst. Wij helpen jou graag naar de top van Google.