Google Fred update

Google Fred update uitleg en gevolgen

De Google Fred update heeft in 2017 plaatsgevonden en heeft grote gevolgen gehad. In elk geval voor de websites die slechte content hadden/hebben. Of vooral zijn opgezet om bezoekers op advertenties te laten klikken. Of websites die zo zijn opgezet dat deze misleidend zijn voor gebruikers van de zoekmachine. De focus op relevantie is groter na de Google Fred update en dan vooral met het aanbieden van waardevolle content. Er zijn ook websites die het uiteraard al goed deden en ook goed zijn blijven doen. Dat zijn onder meer de websites met een hoge SEO autoriteit. Dat is onder meer af te leiden aan het aantal links dat naar de website verwijst. Ook websites met een koppeling van zoekwoorden in de titel en domeinnaam doen het goed.

Aanpassing website na Google Fred update

Websites die door de Google Fred update geraakt zijn, hebben natuurlijk alle reden om aanpassingen te doen. Het is als eerste belangrijk om te checken of je veel backlinks hebt van slechte kwaliteit. Kijk ook naar de kwalitatieve waarde van content op je website. Maak je gebruik van affiliaties links? Zorg ervoor dat deze relevant zijn en niet de overhand vormen, maar onderdeel van je website zijn. Ook nu is er uiteraard altijd rekening te houden met deze punten. Bijvoorbeeld bij het gebruikmaken van betaalde links door deze te voorzien van een nofollow tag.

Succesvolle linkbuilding

Succesvolle linkbuilding draagt zeker bij aan een betere ranking. De Google Fred update laat zien dat kwalitatieve links waardering krijgen. Het draait dan vooral weer om de relevantie dat toch wel een belangrijk aspect is. Denk daarbij ook aan de ankertekst van de hyperlink en relevantie van een belangrijke plek van de link op een domein. Kwaliteit is voor wat betreft succesvolle linkbuilding en volgens de Fred update altijd van belang.