Google Hummingbird update

Google Hummingbird update uitleg en gevolgen

De Google Hummingbirg update is gelanceerd in september 2013 met als doel om complexe zoekopdrachten beter te begrijpen. Het beter begrijpen van complexe opdrachten in de zoekmachine leidt tot meer nauwkeurige zoekresultaten. Het is van ook een verbetering voor de gebruikers van de zoekmachine. Overigens is de Google Hummingbird update niet met de Panda update of Penguin update te vergelijken. Het gaat hier namelijk meer om een vernieuwing van een algoritme. Zelf heeft Google de aanpassing omschreven als het plaatsen van een nieuwe motor in een bestaande auto. Het belangrijkste volg is dat de zoekmachine menselijke vragen beter begrijpt. Bovendien heeft de update ook geleid tot beter gebruik van lokale indicatoren. De zoekmachine komt aan de gebruiker tegemoet met lokale zoekresultaten.

Google Hummingbird update en lokale zoekresultaten

Een gebruiker die uit eten wil en op Frans restaurant zoekt, krijgt lokale zoekresultaten gepresenteerd. De Google Hummingbird update zorgt ervoor dat het IP-adres aanleiding is om lokale zoekresultaten weer te geven. Als gebruiker van de zoekmachine wil je uit eten waar je woont en niet aan de andere kant van het land. Als je dat wilt, voer je namelijk wel een plaatsnaam in. Met betrekking tot het begrijpen van complexe vragen, is het handig om daar met SEO op in te spelen. Het is namelijk belangrijk om kwalitatieve content te bieden met ondersteuning van relevante termen. Of synoniemen. Dat maakt het voor de zoekmachine nog gemakkelijker om nauwkeurige resultaten te tonen.

Semantische zoekmachine

De Google Hummingbird update maakt het mogelijk om semantische verbanden te leggen. Wil je bijvoorbeeld weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is? Bij het invoeren van de dichtstbijzijnde supermarkt krijg je lokale resultaten te zien. Of op de vraag hoe oud een persoon is, krijg je resultaten met een leeftijd. Overigens heeft de update geen grote gevolgen voor de ranking.