Google Keyword Planner Tool

Google Keyword Planner Tool uitleg en gebruik

De Google Keyword Planner Tool is een praktisch instrument om onderzoek te doen naar voor jouw website belangrijke zoekwoorden. Die zijn van belang omdat de potentiële bezoekers van jouw website de keywords gebruiken in de zoekmachine. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers op je website of webshop krijgen. De Google Keyword Planner Tool is een zoekwoordenplanner. De tool is in eerste instantie ontwikkeld voor de optimalisatie van advertenties via Google AdWords. Tegenwoordig is het instrument niet alleen onmisbaar voor SEA, maar ook voor SEO. De kern van het instrument is te onderzoeken wat het zoekvolume is op bepaalde keywords. 

Google Keyword Planner Tool gebruiken

Het gebruiken van de Google Keyword Planner Tool is in het begin nog even wennen. Het is wel simpel. Je voert bijvoorbeeld een zoekwoord in met de url van de landingspagina. Dan krijg je relevante keywords te zien. Bovendien zie je bij elk ingevoerd zoekwoord wat het maandelijkse aantal zoekopdrachten is. Zo ontdek je of men veel zoekt op ene bepaald keyword of juist niet. Voor de optimalisatie van een advertentiecampagne is het ook handig dat je inzicht krijgt in de CPC. Dat zijn de kosten per klik. Verder krijg je inzicht aan de hand van een competitieve analyse. 

Zoekwoordenlijsten

Het bespaart tijd als je wilt werken met veel verschillende optionele combinaties en een zoekwoordenlijst gebruikt. Het kopiëren van een zoekwoordenlijst scheelt veel tijd. Op het gebied van SEO is het nog handig om de tab ‘Zoekwoordenideeën’ te gebruiken. De Google Keyword Planner Tool is in elk geval efficiënt om te gebruiken. Het is natuurlijk wel aan te raden om met verschillende mogelijkheden te experimenteren. Bijvoorbeeld als het gaat om de exacte combinatie van keywords. Voer je ‘groene graszoden’ in dan krijg je daarvan het exacte resultaat. Je krijgt dan niet het resultaat van ‘goedkope groene graszoden’.