Google Mobile update

Google Mobile update uitleg en gevolgen

De Google Mobile update ofwel Mobilegeddon is doorgevoerd in april 2015. Het belangrijkste van de wijziging is de voorkeur voor mobielvriendelijke websites. De update heeft gezorgd voor een verandering in de ranking. Mobiel gebruik neemt alleen maar toe en Google vindt de gebruikerservaring belangrijk. In dit kader dus de mobiele gebruikerservaring bij het bezoeken van een website. De websites die mobielvriendelijk zijn uitgevoerd, krijgen van de zoekmachine na de Google Mobile update een hogere ranking. In elk geval krijgen deze websites bij mobiel gebruik een hogere ranking. De pagina’s die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiele toestellen kregen met gevolgen te maken. Deze zijn namelijk uit de SERP gefilterd of hebben een downgrade gekregen. 

Website aanpassen na Google Mobile update

Het is altijd schrikken als je website ineens in ranking daalt. Als dat na de Google Mobile update is gebeurd, is daar wel wat aan te doen. Het is belangrijk om je website dan mobielvriendelijk te maken. Het is tegenwoordig altijd van belang voor Google dat je website aan mobiele gebruikers tegemoet komt. De mobielvriendelijkheid van je website is gemakkelijk te testen. Als je website niet mobielvriendelijk is, pas deze dan aan volgens de richtlijnen van Google. Mobile first is niet voor niets het motto van tegenwoordig. De Mobilegeddon was een eerste serieuze update. Daarna is er in 2018 ook weer een update geweest met Mobile First. 

Mobielvriendelijk

De Google Mobile update heeft verstrekkende gevolgen gehad, maar er zijn altijd aanpassingen te maken. Als je nu Mobile First volgt dan betekent dat je een mobielvriendelijke website hebt. Bijvoorbeeld dat je afbeeldingen voor de mobiele toestellen geoptimaliseerd hebt en niet buiten het scherm vallen. De laadtijd is uiteraard eveneens van belang om het stempel mobielvriendelijk te krijgen. Het internetverkeer neemt alleen maar toe via mobiele toestellen en daarom zijn mobielvriendelijke websites van belang.