Google Penalty

Google Penalty uitleg en hoe te voorkomen

Een Google Penalty heeft grote gevolgen voor de SEO ranking van je website. Je krijgt een straf van Google als je oneigenlijke methoden gebruikt om bovenaan de zoekmachine te komen. Dat is de Google Penalty die je website heel ver naar beneden laat zakken in de organische zoekresultaten van de zoekmachine. Er zijn overigens verschillende strafmaten en ook hoeft een penalty niet eeuwig te duren. Een vorm van oneigenlijke be?nvloeding is het spammen van keywords. De zoekmachine vindt kwaliteit belangrijk. Content volgestopt met zoekwoorden getuigt niet van kwaliteit. Heb je een onnatuurlijk linkprofiel? Ook dan is de kans aanwezig dat je te maken krijgt met een Google Penalty. Bijvoorbeeld als je gebruikmaakt van automatische software om linkprofielen aan te maken. Het spinnen van artikelen krijgt evenmin waardering en verdient volgens Google een straf.

Google Penalty voorkomen

Hoe dan een Google Penalty te voorkomen? Volg gewoon de Webmaster guidelines van Google en gebruik geen tactieken die niet zijn toegestaan. Het is ook beter om langzaam aan autoriteit op te bouwen dan meteen de eerste dag bovenaan te komen. Je doet met je website natuurlijk aan langetermijnplanning. Maak bijvoorbeeld geen website die alleen op AdSense is gericht. Dat doorziet Google snel. Vooral als er weinig relevante content op staat. Een 30 Supression Penalty ligt dan voor de hand. Er is ook een 6 Ranking Penalty. Dat is een straf voor websites die een te snelle SEO hebben en daarom op de eerste plek komen. Betaalde links krijgen geen waardering, maar mogelijk wel een 50 Paid Links Penalty.?

950 Penalty

De zwaarste straf is 950 Penalty en die leidt mogelijk tot een volledig ban op het domein. Dan moet je het natuurlijk wel heel bont hebben gemaakt en waarschuwingen genegeerd hebben. Heb je een Google Penalty gekregen? Dan neem je maatregelen om ervoor te zorgen dat je website aan de regels gaat voldoen. Daarbij dien je ook een heroverweging verzoek in.