H Tags

H Tags: wat zijn het en hoe gebruik je deze?

H Tags, zoals H1, H2 en H3 tags zijn zogenoemde headings. Deze zijn belangrijk om te gebruiken voor de SEO van je website. Je gebruikt de headings natuurlijk niet alleen voor de zoekmachineoptimalisatie. Het gaat hier om een titel boven de tekst en die krijgen de bezoekers van je website te zien. De titel geeft weer waar de tekst over gaat, zodat je bezoeker dat meteen ziet. De H1 tag is voor de zoekmachines een hoofdkop van de tekst en die geef je als volgt weer: <h1>titel</h1>. Om je website te optimaliseren voor de zoekmachine is het belangrijk dat je het prominente zoekwoord erin opneemt. H tags toevoegen aan jouw website is een onderdeel van SEO Copywriting.

H tags voor structuur op je webpagina

De H tags in de vorm van H2 en H3 zijn eveneens belangrijk. Deze geven structuur aan je website en laten je bezoekers zien waar de tekst verder over gaat. H3 is te gebruiken als je met nog meer kopjes in de tekst werkt. Het hoeft echter niet, want het is ook mogelijk om H2 tags te blijven gebruiken. Ook voor de H2 tags is het van belang dat je het zoekwoord er in opneemt. Dat hoeft echter weer niet bij elke volgende tag te zijn. Je gebruikt altijd maar 1 H1 tag als titel en van de H2 tag zijn er meerdere te toe te passen.

Kopjes voor verwijzing naar inhoud van de tekst

Naast dat de structuur van de tekst op deze manier zichtbaar is voor de zoekmachine is er nog een aspect. Je bezoekers zien met het gebruik van headings nog sneller waar de inhoud van de tekst betrekking op heeft. Een lange lap tekst zonder H Tags is niet prettig om te lezen. Je doet de bezoekers er dus ook nog een dienst mee. Bovendien voorkomt het dat lezers snel afhaken.

Conclusie

Maak altijd gebruik van H tags om duidelijk te maken aan zoekmachines en jouw websitebezoekers waar jouw teksten over gaan. Heb je al SEO-teksten maar je wilt ze optimaliseren voor het web. Contacteer ons dan via onze contacformulier. Wij kunnen u helpen bij zowel het optimaliseren van uw bestaande teksten als bij het opstellen van uw nieuwe teksten.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Hoe kan ik mijn SEO resultaten een boost geven in vijf stappen

Geef je SEO resultaten een boost in vijf stappen Het volgen van vijf stappen geeft al de mogelijkheid om je SEO resultaten een flinke boost te geven. Een eerste belangrijke stap is om je website mobielvriendelijk te maken. Het smartphonegebruik is gigantisch groot en Google waardeert het als je...

read more

Hoe hoger ranken in Google?

Hoe hoger ranken in Google? Ontdek het hier Hoger ranken in Google is mogelijk als je SEO technieken toepast. Het is belangrijk om je website op alle onderdelen goed te laten functioneren. De technische kant van je website moet in orde zijn. Daarnaast moet je interessante en relevante content...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

12 + 8 =