H Tags

H Tags: wat zijn het en hoe gebruik je deze?

H Tags, zoals H1, H2 en H3 tags zijn zogenoemde headings. Deze zijn belangrijk om te gebruiken voor de SEO van je website. Je gebruikt de headings natuurlijk niet alleen voor de zoekmachine optimalisatie. Het gaat hier om een titel boven de tekst en die krijgen de bezoekers van je website te zien. De titel geeft weer waar de tekst over gaat, zodat je bezoeker dat meteen ziet. De H1 tag is voor de zoekmachines een hoofdkop van de tekst en die geef je als volgt weer: <h1>titel</h1>. Om je website te optimaliseren voor de Google zoekmachine is het belangrijk dat je het prominente zoekwoord erin opneemt. H tags toevoegen aan jouw website is een onderdeel van SEO Copywriting.

H tags voor structuur op je webpagina

De H tags in de vorm van H2 en H3 zijn eveneens belangrijk. Deze geven structuur aan je website en laten je bezoekers zien waar de tekst verder over gaat. H3 is te gebruiken als je met nog meer kopjes in de tekst werkt. Het hoeft echter niet, want het is ook mogelijk om H2 tags te blijven gebruiken. Ook voor de H2 tags is het van belang dat je het zoekwoord er in opneemt. Dat hoeft echter weer niet bij elke volgende tag te zijn. Je gebruikt altijd maar 1 H1 tag als titel en van de H2 tag zijn er meerdere te toe te passen.

Kopjes voor verwijzing naar inhoud van de tekst

Naast dat de structuur van de tekst op deze manier zichtbaar is voor de zoekmachine is er nog een aspect. Je bezoekers zien met het gebruik van headings nog sneller waar de inhoud van de tekst betrekking op heeft. Een lange lap tekst zonder H Tags is niet prettig om te lezen. Je doet de bezoekers er dus ook nog een dienst mee. Bovendien voorkomt het dat lezers snel afhaken.

Conclusie

Maak altijd gebruik van H tags om duidelijk te maken aan zoekmachines en jouw websitebezoekers waar jouw teksten over gaan. Heb je al SEO-teksten maar je wilt ze optimaliseren voor het web. Contacteer ons dan via onze contacformulier. Wij kunnen u helpen bij zowel het optimaliseren van uw bestaande teksten als bij het opstellen van uw nieuwe teksten.