H Tags

H Tags: wat zijn het en hoe gebruik je deze?

H Tags, zoals H1, H2 en H3 tags zijn zogenoemde headings. Deze zijn belangrijk om te gebruiken voor de SEO van je website. Je gebruikt de headings natuurlijk niet alleen voor de zoekmachineoptimalisatie. Het gaat hier om een titel boven de tekst en die krijgen de bezoekers van je website te zien. De titel geeft weer waar de tekst over gaat, zodat je bezoeker dat meteen ziet. De H1 tag is voor de zoekmachines een hoofdkop van de tekst en die geef je als volgt weer: <h1>titel</h1>. Om je website te optimaliseren voor de zoekmachine is het belangrijk dat je het prominente zoekwoord erin opneemt. H tags toevoegen aan jouw website is een onderdeel van SEO Copywriting.

H tags voor structuur op je webpagina

De H tags in de vorm van H2 en H3 zijn eveneens belangrijk. Deze geven structuur aan je website en laten je bezoekers zien waar de tekst verder over gaat. H3 is te gebruiken als je met nog meer kopjes in de tekst werkt. Het hoeft echter niet, want het is ook mogelijk om H2 tags te blijven gebruiken. Ook voor de H2 tags is het van belang dat je het zoekwoord er in opneemt. Dat hoeft echter weer niet bij elke volgende tag te zijn. Je gebruikt altijd maar 1 H1 tag als titel en van de H2 tag zijn er meerdere te toe te passen.

Kopjes voor verwijzing naar inhoud van de tekst

Naast dat de structuur van de tekst op deze manier zichtbaar is voor de zoekmachine is er nog een aspect. Je bezoekers zien met het gebruik van headings nog sneller waar de inhoud van de tekst betrekking op heeft. Een lange lap tekst zonder H Tags is niet prettig om te lezen. Je doet de bezoekers er dus ook nog een dienst mee. Bovendien voorkomt het dat lezers snel afhaken.

Conclusie

Maak altijd gebruik van H tags om duidelijk te maken aan zoekmachines en jouw websitebezoekers waar jouw teksten over gaan. Heb je al SEO-teksten maar je wilt ze optimaliseren voor het web. Contacteer ons dan via onze contacformulier. Wij kunnen u helpen bij zowel het optimaliseren van uw bestaande teksten als bij het opstellen van uw nieuwe teksten.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

15 + 9 =