.htaccess File

.htaccess File uitleg en wat doe je ermee?

Een .htaccess file vormt een configuratiebestand. In de file staan instructies die betrekking hebben op de afhandeling van verkeer dat binnenkomt. Daarnaast biedt de .htaccess file de gelegenheid om van je submappen de instellingen aan te passen. Het .htaccess bestand heeft geen naam, maar is een extensie. Het plaatst de file in een map of bijvoorbeeld in de root folder van je website. Er zijn verschillende functionaliteiten van toepassing. Het is onder meer mogelijk om een blokkade op te werpen voor IP-adressen. Zo is het ook mogelijk om foutmeldingen te wijzingen of gebruik te maken van de optie voor redirecten. In aanvulling daarop is het mogelijk om mappen te beveiligen. Maak je gebruik van rewrite rules? In dat geval is het handig om te weten dat de rewrite enginge is aan te zetten.

.htaccess file maken

Het maken van een .htaccess is niet moeilijk. Die maak je in kladblok in de vorm van een tekstbestandje dat uit enkele regels bestaat. Het is uiteraard afhankelijk van je doel om tot de keuze voor de regels te komen. Een tekstbestandje voor een doorverwijzing is bijvoorbeeld: redirect 301/verkeerd.html. /juist.html. Wil je een IP-adres blokkeren? Dat doe je als volgt:

order deny , allow

deny from (IP-adres invullen)

deny from (IP-adres invullen)

allow from all

Wist je trouwens dat de afkorting van .htaccess staat voor HyperText Access? Hieruit blijkt maar weer dat je met het tekstbestandje opdrachten geeft aan de webserver.

Toepassing in WordPress

Het .htaccess bestand is in WordPress ook te gebruiken om te regelen dat permalinks op je website gebruiksvriendelijk zijn. Overigens is het nog handig om te weten dat het bestand doorgaans in de hoofdmap van de webserver te vinden is. Dat is de root folder. Als het bestand in andere mappen voorkomt, is er sprake van het overrulen van het bestand in de hoofdmap.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

4 + 11 =