.htaccess File

.htaccess File uitleg en wat doe je ermee?

Een .htaccess file vormt een configuratiebestand. In de file staan instructies die betrekking hebben op de afhandeling van verkeer dat binnenkomt. Daarnaast biedt de .htaccess file de gelegenheid om van je submappen de instellingen aan te passen. Het .htaccess bestand heeft geen naam, maar is een extensie. Het plaatst de file in een map of bijvoorbeeld in de root folder van je website. Er zijn verschillende functionaliteiten van toepassing. Het is onder meer mogelijk om een blokkade op te werpen voor IP-adressen. Zo is het ook mogelijk om foutmeldingen te wijzingen of gebruik te maken van de optie voor redirecten. In aanvulling daarop is het mogelijk om mappen te beveiligen. Maak je gebruik van rewrite rules? In dat geval is het handig om te weten dat de rewrite enginge is aan te zetten.

.htaccess file maken

Het maken van een .htaccess is niet moeilijk. Die maak je in kladblok in de vorm van een tekstbestandje dat uit enkele regels bestaat. Het is uiteraard afhankelijk van je doel om tot de keuze voor de regels te komen. Een tekstbestandje voor een doorverwijzing is bijvoorbeeld: redirect 301/verkeerd.html. /juist.html. Wil je een IP-adres blokkeren? Dat doe je als volgt:

order deny , allow

deny from (IP-adres invullen)

deny from (IP-adres invullen)

allow from all

Wist je trouwens dat de afkorting van .htaccess staat voor HyperText Access? Hieruit blijkt maar weer dat je met het tekstbestandje opdrachten geeft aan de webserver.

Toepassing in WordPress

Het .htaccess bestand is in WordPress ook te gebruiken om te regelen dat permalinks op je website gebruiksvriendelijk zijn. Overigens is het nog handig om te weten dat het bestand doorgaans in de hoofdmap van de webserver te vinden is. Dat is de root folder. Als het bestand in andere mappen voorkomt, is er sprake van het overrulen van het bestand in de hoofdmap.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Hoe kan ik mijn SEO resultaten een boost geven in vijf stappen

Geef je SEO resultaten een boost in vijf stappen Het volgen van vijf stappen geeft al de mogelijkheid om je SEO resultaten een flinke boost te geven. Een eerste belangrijke stap is om je website mobielvriendelijk te maken. Het smartphonegebruik is gigantisch groot en Google waardeert het als je...

read more

Hoe hoger ranken in Google?

Hoe hoger ranken in Google? Ontdek het hier Hoger ranken in Google is mogelijk als je SEO technieken toepast. Het is belangrijk om je website op alle onderdelen goed te laten functioneren. De technische kant van je website moet in orde zijn. Daarnaast moet je interessante en relevante content...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

1 + 8 =