Meta Tags

Wat zijn Meta Tags en waarvoor gebruik je ze?

Meta tags zijn coderegels die beschrijvende informatie bevatten en die je toevoegt aan een webpagina. Bekende voorbeelden van meta tags zijn de meta title en de meta description. Deze zijn waardevol voor de ranking in Google en zijn gebruiksvriendelijk voor de gebruiker van de zoekmachine. De meta description omvat een omschrijving of hele korte samenvatting van de inhoud van de webpagina. Het is gebruikelijk en ideaal voor SEO om zowel in de titel als in de beschrijving de belangrijkste zoekwoorden op te nemen. Dat zijn uiteraard de keywords die betrekking hebben op de inhoud van je webpagina. De meta tags zijn zichtbaar in de zoekmachine.

Belang van meta tags

Het is aan te raden om meta tags te gebruiken. Doe je dat niet dan toont Google het eerste deel van de inhoud van je website. SEO technisch is dat vaak wat minder handig. Bovendien heb je met het gebruik van een titel en beschrijving zelf invloed op de presentatie. Zo is het ook mogelijk om een korte call to action in de meta description op te nemen. Bijvoorbeeld om bezoekers aan te sporen een product te kopen. Of om een offerte aan te vragen. Het is zeker ook belangrijk om aandacht te schenken aan de meta title. Beide meta tags zijn zichtbaar in de zoekmachine en moeten natuurlijk de aandacht trekken.

Aantrekkelijke titel en beschrijving

Een aantrekkelijke titel en beschrijving trekt sneller bezoekers naar je website. Je bent namelijk niet de enige die met je website met meta tags in de zoekresultaten verschijnt. De geadviseerde lengte van de meta title en meta description variëren nogal eens. Voor de titel geldt dat het beste maximaal 60 tekens is aan te houden. Voor de beschrijving is een lengte van maximaal 155 tekens ideaal.

Conclusie

Schrijf altijd meta tags op basis van de teksten die staan op jouw website en de zoekwoorden dewelke je op speel. Hou in gedachten dat je een meta titel en meta beschrijving schrijft die potentiële websitebezoekers aantrekken naar jouw website. Heb je een tekort aan inspiratie en wil je hulp bij het schrijven van pakkende meta tags die voor een hogere conversie zullen zorgen. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij helpen jou graag overtuigende meta tags te schrijven die meer potentiële websitebezoerkers naar jouw website zullen herleiden.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Hoe kan ik mijn SEO resultaten een boost geven in vijf stappen

Geef je SEO resultaten een boost in vijf stappen Het volgen van vijf stappen geeft al de mogelijkheid om je SEO resultaten een flinke boost te geven. Een eerste belangrijke stap is om je website mobielvriendelijk te maken. Het smartphonegebruik is gigantisch groot en Google waardeert het als je...

read more

Hoe hoger ranken in Google?

Hoe hoger ranken in Google? Ontdek het hier Hoger ranken in Google is mogelijk als je SEO technieken toepast. Het is belangrijk om je website op alle onderdelen goed te laten functioneren. De technische kant van je website moet in orde zijn. Daarnaast moet je interessante en relevante content...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

4 + 2 =