Meta Tags

Wat zijn Meta Tags en waarvoor gebruik je ze?

Meta tags zijn coderegels die beschrijvende informatie bevatten en die je toevoegt aan een webpagina. Bekende voorbeelden van meta tags zijn de meta title en de meta description. Deze zijn waardevol voor de ranking in Google en zijn gebruiksvriendelijk voor de gebruiker van de zoekmachine. De meta description omvat een omschrijving of hele korte samenvatting van de inhoud van de webpagina. Het is gebruikelijk en ideaal voor SEO om zowel in de titel als in de beschrijving de belangrijkste zoekwoorden op te nemen. Dat zijn uiteraard de keywords die betrekking hebben op de inhoud van je webpagina. De meta tags zijn zichtbaar in de zoekmachine.

Belang van meta tags

Het is aan te raden om meta tags te gebruiken. Doe je dat niet dan toont Google het eerste deel van de inhoud van je website. SEO technisch is dat vaak wat minder handig. Bovendien heb je met het gebruik van een titel en beschrijving zelf invloed op de presentatie. Zo is het ook mogelijk om een korte call to action in de meta description op te nemen. Bijvoorbeeld om bezoekers aan te sporen een product te kopen. Of om een offerte aan te vragen. Het is zeker ook belangrijk om aandacht te schenken aan de meta title. Beide meta tags zijn zichtbaar in de zoekmachine en moeten natuurlijk de aandacht trekken.

Aantrekkelijke titel en beschrijving

Een aantrekkelijke titel en beschrijving trekt sneller bezoekers naar je website. Je bent namelijk niet de enige die met je website met meta tags in de zoekresultaten verschijnt. De geadviseerde lengte van de meta title en meta description variëren nogal eens. Voor de titel geldt dat het beste maximaal 60 tekens is aan te houden. Voor de beschrijving is een lengte van maximaal 155 tekens ideaal.

Conclusie

Schrijf altijd meta tags op basis van de teksten die staan op jouw website en de zoekwoorden dewelke je op speel. Hou in gedachten dat je een meta titel en meta beschrijving schrijft die potentiële websitebezoekers aantrekken naar jouw website. Heb je een tekort aan inspiratie en wil je hulp bij het schrijven van pakkende meta tags die voor een hogere conversie zullen zorgen. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij helpen jou graag overtuigende meta tags te schrijven die meer potentiële websitebezoerkers naar jouw website zullen herleiden.