Mobile First Index

Wat is Mobile First Index en wat zijn de gevolgen?

Mobile First Index is een indexering maatstaf van Google. De zoekmachine vindt het belangrijk dat websites geschikt zijn voor mobiel gebruik. Het percentage mobiele gebruikers neemt ook nu nog altijd toe. Daarom is het belang van mobiele websites eveneens groot. Het is dus belangrijk dat als je een website hebt of maakt deze mobielvriendelijk is. De Mobile First Index is als het ware een tweede index voor de zoekmachine. De indexering vindt onder meer plaats op de mobiele gebruiksvriendelijkheid van de website. Is jouw website niet ideaal voor mobiele gebruikers? Dan is de kans groot dat je website lager rankt in de zoekmachine. In het verleden zijn de websites vooral ontwikkeld voor PC-gebruik. De toename van smartphones heeft daar verandering in gebracht.

Mobile First Index en responsive website

Om tegemoet te komen aan de Mobile First Index voor mobiele websites is het ideaal om een responsive website te ontwikkelen. Dat betekent dat je website voor alle soorten toestellen gebruiksvriendelijk is gemaakt. Op de smartphone past de website zich aan de mobiele gebruiker aan. Op de laptop past de website zich weer aan op de laptop gebruiker. Het is voor de ranking in Google namelijk aan te raden dat de inhoud gelijk is. Heb je een aparte desktop website en mobiele website? Dan bestaat altijd de kans dat er verschil in inhoud is en dat heeft invloed op de Mobile First Index.

Google mobielvriendelijke test

Het is altijd mogelijk om de Google mobielvriendelijke test uit te voeren om aan de hand van de resultaten verbeterpunten aan te brengen. De Mobile First gedachte neemt in de toekomst een nog groter belang in. Let bijvoorbeeld ook op de afwisseling tussen tekst en afbeeldingen. Zorg dat je geen lange lappen tekst maakt, maar gebruikmaakt van voldoende witregels.

Conclusie

Heb je een website maar deze is nog niet mobiel vriendelijk. Zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk aanpast zodat je geen Google Penalty krijgt en je geen plaatsen verliest in de Google zoekresultaten. Is jouw website verouderd en je weet niet hoe je zelf de aanpassingen kunt doen om jouw website mobiel vriendelijke te maken. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij helpen jou graag om jouw website responsive te maken zodat deze past op elke scherm.