Mobile First Index

Wat is Mobile First Index en wat zijn de gevolgen?

Mobile First Index is een indexering maatstaf van Google. De zoekmachine vindt het belangrijk dat websites geschikt zijn voor mobiel gebruik. Het percentage mobiele gebruikers neemt ook nu nog altijd toe. Daarom is het belang van mobiele websites eveneens groot. Het is dus belangrijk dat als je een website hebt of maakt deze mobielvriendelijk is. De Mobile First Index is als het ware een tweede index voor de zoekmachine. De indexering vindt onder meer plaats op de mobiele gebruiksvriendelijkheid van de website. Is jouw website niet ideaal voor mobiele gebruikers? Dan is de kans groot dat je website lager rankt in de zoekmachine. In het verleden zijn de websites vooral ontwikkeld voor PC-gebruik. De toename van smartphones heeft daar verandering in gebracht.

Mobile First Index en responsive website

Om tegemoet te komen aan de Mobile First Index voor mobiele websites is het ideaal om een responsive website te ontwikkelen. Dat betekent dat je website voor alle soorten toestellen gebruiksvriendelijk is gemaakt. Op de smartphone past de website zich aan de mobiele gebruiker aan. Op de laptop past de website zich weer aan op de laptop gebruiker. Het is voor de ranking in Google namelijk aan te raden dat de inhoud gelijk is. Heb je een aparte desktop website en mobiele website? Dan bestaat altijd de kans dat er verschil in inhoud is en dat heeft invloed op de Mobile First Index.

Google mobielvriendelijke test

Het is altijd mogelijk om de Google mobielvriendelijke test uit te voeren om aan de hand van de resultaten verbeterpunten aan te brengen. De Mobile First gedachte neemt in de toekomst een nog groter belang in. Let bijvoorbeeld ook op de afwisseling tussen tekst en afbeeldingen. Zorg dat je geen lange lappen tekst maakt, maar gebruikmaakt van voldoende witregels.

Conclusie

Heb je een website maar deze is nog niet mobiel vriendelijk. Zorg er dan voor dat je deze zo snel mogelijk aanpast zodat je geen Google Penalty krijgt en je geen plaatsen verliest in de Google zoekresultaten. Is jouw website verouderd en je weet niet hoe je zelf de aanpassingen kunt doen om jouw website mobiel vriendelijke te maken. Contacteer on dan via onze contactformulier. Wij helpen jou graag om jouw website responsive te maken zodat deze past op elke scherm.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

1 + 11 =