NoFollow Link

Wat is een nofollow link en wat is het nut ervan?

Een nofollow link is een link waarvan je aangeeft dat de spider van Google deze niet hoeft te volgen. Een link is normaal altijd dofollow tenzij je er zelf een nofollow link van maakt. Dat heeft in bepaalde situaties zeker nut. Je hoeft alleen maar een stukje code toe te voegen aan de hyperlink om te voorkomen dat de bots van Google deze volgen. Het wel volgen van een link betekent dat er sprake is van het beïnvloeden van de zoekmachineoptimalisatie. Er is sprake van de toekenning van waarde aan links die bijvoorbeeld geplaatst zijn op websites met een autoriteit. Wil je voorkomen dat er sprake is van een waardering dan maak je er een nofollow link van.

Toepassing en nut van nofollow link

Het gebruikmaken van een nofollow link is in bepaalde situaties zeker aan te raden. Bijvoorbeeld als je blogs schrijft of op een forumbeheerder bent. Met een nofollow link concept voorkom je dan dat er in reacties links van derden komen die voor waardering te volgen zijn. De Google bot geeft dan ook geen pagerank waarde aan de link. Met een nofollow link is te voorkomen dat Google het afwaardeert dat je naar een ongewenste webpagina verwijst. Het gebruik van nofollow links draagt net als dofollow links bij aan een natuurlijk linkprofiel op je website.

Backlinks van jouw website op andere webpagina´s

Wil jij links plaatsen op andere websites? Dan is het voor de pagerank waarde ideaal als het een dofollow link is. Het is echter ook zo dat als je reageert op een blog of forum en daarin een link opneemt dat het een nofollow link is. De pagerank waarde levert dan niets op, maar je krijgt op deze manier wel bezoekers naar je website.

Conclusie

Zorg ervoor dat je altijd aangeeft aan de crawlers van de zoekmachines of je een link volgt of niet. Dit is een belangrijke stap in jouw SEO strategie. Weet je niet hoe je eraan moet beginnen. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij helpen jou graag de juiste SEO technieken en strategieën toe te passen zodat jouw website hoog komt te staan in de zoekresultaten van de zoekmachines.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

13 + 3 =