NoFollow Link

Wat is een nofollow link en wat is het nut ervan?

Een nofollow link is een link waarvan je aangeeft dat de spider van Google deze niet hoeft te volgen. Een link is normaal altijd dofollow tenzij je er zelf een nofollow link van maakt. Dat heeft in bepaalde situaties zeker nut. Je hoeft alleen maar een stukje code toe te voegen aan de hyperlink om te voorkomen dat de bots van Google deze volgen. Het wel volgen van een link betekent dat er sprake is van het beïnvloeden van de zoekmachine optimalisatie. Er is sprake van de toekenning van waarde aan links die bijvoorbeeld geplaatst zijn op websites met een hogere domein autoriteit. Wil je voorkomen dat er sprake is van een waardering dan maak je er een nofollow link van.

Toepassing en nut van nofollow link

Het gebruikmaken van een nofollow link is in bepaalde situaties zeker aan te raden. Bijvoorbeeld als je blogs schrijft of op een forumbeheerder bent. Met een nofollow link concept voorkom je dan dat er in reacties links van derden komen die voor waardering te volgen zijn. De Google bot geeft dan ook geen pagerank waarde aan de link. Met een nofollow link is te voorkomen dat Google het afwaardeert dat je naar een ongewenste webpagina verwijst. Het gebruik van nofollow links draagt net als dofollow links bij aan een natuurlijk linkprofiel op je website.

Backlinks van jouw website op andere webpagina´s

Wil jij links plaatsen op andere websites? Dan is het voor de pagerank waarde ideaal als het een dofollow link is. Het is echter ook zo dat als je reageert op een blog of forum en daarin een link opneemt dat het een nofollow link is. De pagerank waarde levert dan niets op, maar je krijgt op deze manier wel bezoekers naar je website.

Conclusie

Zorg ervoor dat je altijd aangeeft aan de crawlers van de zoekmachines of je een link volgt of niet. Dit is een belangrijke stap in jouw SEO strategie. Weet je niet hoe je eraan moet beginnen. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij helpen jou graag de juiste SEO technieken en strategieën toe te passen zodat jouw website hoog komt te staan in de zoekresultaten van de zoekmachines.