Page Speed

Wat is Page Speed en hoe verbeter je het?

Page Speed heeft betrekking op de laadtijd van je webpagina. De snelheid is daarbij van meerdere factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van de server net als van de opbouw van de pagina en van de verbinding. Belangrijk om te weten is dat in het algoritme van Google de pagespeed een ranking factor is. Het is dus van belang dat je in het kader van de zoekmachineoptimalisatie aandacht besteedt aan de laadtijd van de webpagina´s. Het spreekt voor zich dat een snelle laadtijd van webpagina´s ook bijdraagt aan de gebruikerservaring van bezoekers. Duurt het te lang? Dan bestaat de kans dat bezoekers afhaken en de bounce rate stijgt.

Page speed van je website verbeteren

Het verbeteren van de page speed van je website is op meerdere manieren mogelijk. Bijvoorbeeld door code te optimaliseren. Google zelf beveelt aan om voor JavaScript en CSS de YUI Compressor te gebruiken. Een andere manier om de laadtijd te verbeteren, is door redirects te verminderen. Er is nu eenmaal sprake van extra wachttijd als een pagina een omleiding krijgt naar een andere pagina. Het is verder aan te raden om content te optimaliseren, zoals afbeeldingen. Zo is het belangrijk dat je de afbeeldingen in het juiste bestandsformaat gebruikt en dat de foto´s niet te groot zijn. Een PNG-bestand is ideaal voor een afbeelding met minder dan zestien kleuren. Een JPG-bestand is ideaal om te comprimeren voor het web.

Test de laadtijd

Er zijn meerdere tools om de laadtijd van je website te testen. Bijvoorbeeld Webpagetest.org voor een complete Web Page Test of aan de hand van Chrome Dev Tools. Via PageSpeed Insight Rules krijg je allerlei tips voor het verbeteren van de page speed. PageSpeed Insights van Google geeft weer inzicht in welke elementen er voor optimalisatie in aanmerking komen.

Conclusie

Wanneer je met jouw hoog wilt komen te staan in de Google zoekmachine of andere zoekmachines is het belangrijk dat de laadtijd van jouw website optimaal is. De laadtijd van jouw website kan verhinderen dat jouw website bovenaan in de zoekresultaten wordt teruggevonden. Optimaliseer daarom altijd zoveel mogelijk elementen die jou aangeraden worden door de Google PageSpeed Insight test. Weet je niet hoe je eraan moet beginnen. Maak je geen zorgen, wij zijn er om jou te helpen. Contacteer ons via onze contactformulier.  Wij helpen jou graag om de laadtijd van jouw website te optimaliseren.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Hoe kan ik mijn SEO resultaten een boost geven in vijf stappen

Geef je SEO resultaten een boost in vijf stappen Het volgen van vijf stappen geeft al de mogelijkheid om je SEO resultaten een flinke boost te geven. Een eerste belangrijke stap is om je website mobielvriendelijk te maken. Het smartphonegebruik is gigantisch groot en Google waardeert het als je...

read more

Hoe hoger ranken in Google?

Hoe hoger ranken in Google? Ontdek het hier Hoger ranken in Google is mogelijk als je SEO technieken toepast. Het is belangrijk om je website op alle onderdelen goed te laten functioneren. De technische kant van je website moet in orde zijn. Daarnaast moet je interessante en relevante content...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Loofstraat 37/0012, 8500 Kortrijk

3 + 11 =