Sitemaps

Wat zijn Sitemaps en waarvoor gebruik je deze?

Sitemaps bestaan uit een overzicht van pagina´s van een website en vormen een aanvulling op de navigatie. Er is een onderscheid te maken tussen sitemaps in de zichtbaarheid voor de zoekmachine en in de zichtbaarheid voor de gebruiker. Met betrekking tot de zichtbaarheid voor de zoekmachine is er sprake van een zogenoemde XML-sitemap of XML-bestand. Het voordeel van de toepassing is voor de gebruiker dat er snel inzicht is in de inhoud van de website. Het is vooral voor de omvangrijke websites aan te raden om van de schematische weergave gebruik te maken.

Sitemaps voor de zoekmachine

Een sitemap als bestand voor de zoekmachine bevat informatie over content. Bijvoorbeeld over tekstpagina´s en video´s net als over andere bestanden. De zoekmachine leest deze bestanden om meer efficiënt door je website te crawlen. Jij geeft via de sitemap aan de robot aan welke bestanden voor jou van belang zijn. In een sitemap is het onder meer mogelijk om de duur van een video aan te geven. Of bij een afbeelding om het onderwerp te laten weten.

Wanneer is het handig om een sitemap te hebben?

Dat is vooral handig als je een grote website hebt. Hiermee voorzie je in het efficiënter crawlen door de robots. Bovendien is het mogelijk om in de sitemap verwijzingen op te nemen naar pagina´s met content en deze te koppelen. Heb je een vrij nieuwe website? Dan bestaat de kans dat er nog weinig externe links bestaan. Het is ook dan handig om van een sitemap gebruik te maken. Overigens is er geen garantie op de indexatie van alle informatie in sitemaps. Er zijn verder geen nadelen verbonden aan het gebruik ervan, maar er is mogelijk wel een positief effect. Bovendien is het voor je bezoekers een gebruiksvriendelijk middel om de navigatie te bevorderen.

Conclusie

Maak altijd gebruik van sitemaps voor je website om het crawlen ervan gemakkelijker te maken voor zoekmachines. Je kunt de breadcrumbs techniek toepassen voor jouw websitebezoekers. Op die manier geef je aan waar jouw website bezoekers zich op dat moment bevinden en van waar ze komen. Weet je niet meteen waar je jouw sitemaps moet toevoegen of hoe je een sitemap moet aanmaken. Contacteer ons dan via onze contactformulier. Wij helpen jou graag op weg.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Als digitale marketeer kan je ons altijd online of achter een computerscherm terugvinden 😉

11 + 2 =