Sitebuilders

Sitebuilders: zonder kennis te gebruiken

Sitebuilders zijn tools die je in de gelegenheid stellen om zonder kennis een website te maken. Met het volgen van de aangegeven stappen creëer je een eigen website. Er zijn zowel voordelen als nadelen te benoemen en vaak is het gebruik van een CMS een betere optie.

Sitebuilders zijn er in allerlei soorten en er zijn veel beginners die er graag gebruik van maken. Het draait om een tool met een stappenplan dat je volgt om een eigen website te creëren. Kennis van HTML of programmeren is niet nodig om het stappenplan te volgen. Er zijn gratis aanbieders van de software om websites te maken, maar die leveren wel beperkingen op. Bij een gratis provider heb je vaak niet de keuze om je eigen domeinnaam te kiezen. Het subdomein van de provider komt er dan achter te staan. Het spreekt voor zich dat het voor een professionele uitstraling belangrijk is een eigen domeinnaam te hebben. Een eerste nadeel is dat je dan vaak dus wel moet betalen voor de webeditor. Om je kennis te laten maken met de mogelijkheden, bespreken wij hieronder een aantal suitbuilders. Ook komen de voordelen en nadelen aan bod in relatie tot CMS.

Sitebuilder: Wix.com

Wix is een tool om website te maken en levert professionele ontwerpen. De software is voor mobiele toestellen geoptimaliseerd en er zijn verschillende pakketten. Wix is gratis, maar dan wel met toevoeging van een subdomein. Bovendien krijg je een website met advertenties van Wix. Een betaalde versie is mogelijk met een eigen domeinnaam en voor ondersteuning met voorrang. De prijzen van de pakketten lopen op naarmate de functionaliteiten uitgebreider zijn. Het voordeel is het gemak van deze websitebuilder, maar er zijn ook nadelen. Bijvoorbeeld dat je geen toegang hebt tot de broncode en dat de keuze voor een sjabloon een definitieve keuze is.

SquareSpace als websitebuilder

SquareSpace is eveneens een websitebuilder die in gebruiksgemak voorziet. Je krijgt hiermee toegang tot een alles-in-één oplossing. Het aanbod van professionele templates is groot, veelzijdig en responsive. Binnen een uur is het al mogelijk om een website te maken. De mogelijkheden voor de gratis versie zijn beperkt. Het goedkoopste abonnement is bovendien ook nog beperkt met een personal pakket dat twintig pagina´s biedt. De zakelijke versie is wel echt uitgebreid, maar is dan ook nog duurder. Er is wel sprake van optimalisatie voor zoekresultaten. Zo maak je voor SEO gebruik van bijvoorbeeld een sitemap en SSL-certificaat. Het is alleen de vraag of een sitebuilder qua SEO de beste opties in vergelijking met bijvoorbeeld het gebruik van CMS, zoals WordPress.

Websitebuilder versus CMS op basis van SEO

SEO is voor iedere website belangrijk. Het is dus voor jou van belang om te weten of je beter voor een sitebuilder kiest of voor CMS, zoals WordPress. Daarbij is het van belang om eerst een onderscheid te maken tussen on-page en off-page SEO. Bij de laatstgenoemde optie is keyword-onderzoek van belang net als gastblogs, linkbuilding en social media. Bij on-page SEO draait het om de optimalisatie van de website zelf om hoog in Google te scoren. De structuur van je website is dan van belang. Dat geldt ook voor het gebruik van titels, metabeschrijvingen, laadsnelheid en url-optimalisatie. Daarnaast maak je gebruik van headings, zoals de H1 tag en H2 tag en is het belangrijk content te optimaliseren. Verder is het van belang dat je website mobielvriendelijk is.

Conclusie

Bij de sitebuilders is het zo dat er vaak sprake is van een SEO basis met titels, metabeschrijving en headings. Wix.com heeft echter als nadeel dat de linkstructuur wat vreemd is net als dat de sitemap wat ingewikkeld is. Bovendien laadt een Wix website net als die van andere sitebuilders langzamer en zeker in vergelijking met een WordPress site. WordPress heeft als CMS veel meer te bieden als het gaat om on-page SEO met onder meer een ruime keuze uit plug-ins naast de basis SEO. Dat is dan ook de beste keuze voor SEO. Weet je niet wat kiezen en wil je beroep doen op het advies van een professional. Contacteer ons via onze contactformulier voor meer informatie omtrent de verschillende mogelijkheden.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Als digitale marketeer kan je ons altijd online of achter een computerscherm terugvinden 😉

7 + 12 =