Tips voor de beste SEO-praktijken voor Google

De beste SEO-praktijken voor Google

De beste SEO-praktijken voor Google toepassen, zorgt ervoor dat je de website on-page optimaliseert. Dat is goed voor de ranking, want met een geoptimaliseerde website scoor je hoger in de zoekmachine. Maak gebruik van de tips die hier volgen om de beste SEO-praktijken voor Google toe te passen. Je moet als eerste weten dat elke webpagina aan een aantal eisen moet voldoen. De relevantie is van belang net als dat je webpagina uniek en kwalitatief uitstekend moet zijn. Het is echt belangrijk om je bezoekers waarde te bieden, want dat ziet Google als slimme zoekmachine. Met betrekking tot de relevantie gaat het uiteraard om de content die gerelateerd is aan het onderwerp. Je verkoopt geen goudvissen op een website voor motorrijders.

Title tag, meta description en zoekwoorden

Een van de beste SEO-praktijken voor Google en on-page optimalisatie is het gebruikmaken van een title tag. Die zie je terug in de zoekmachine en geldt eveneens voor de korte beschrijving in de vorm van een meta description. Het onderwerp van de content vormt het zoekwoord. Dat mag ook een long tail keyword zijn en laat je terugkomen in de title tag en meta description. Uiteraard bouwt de content zich rondom het zoekwoord op. Je hoeft er niet mee te overdrijven en het gebruik van synoniemen is aan te raden. Zorg ervoor dat de inhoud uniek en relevant is. Gebruik voor de structuur van de tekst H Tags, zoals <h1> en <h2>.

Voor de toepassing van de beste SEO-praktijken geldt ook het belang van interne links. Verwijs in je tekst naar andere pagina?s op je website en gebruik een relevante anchor tekst. Het is goed om foto?s te gebruiken of andere afbeeldingen in de content. Als je dat doet, voeg dan in elk geval ALT-tags toe. Dan weet Google wat de inhoud van de afbeelding is. Verder is het van groot belang om een begrijpelijke en aantrekkelijke tekst te schrijven. Maak de zinnen niet al te lang. In elk geval niet langer dan twintig woorden en vermijd passieve werkwoorden. Probeer de tekst actief en niet lijdend te schrijven. Maak gebruik van opsommingen in de tekst. Dat is ook prettig voor de lezer. Het toepassen van tussenkoppen draagt daar eveneens aan bij. Zo is het voor de bezoekers gemakkelijker om de inhoud te scannen.

Focus op de zoekintentie

Het is geweldig als je de beste SEO-praktijken toepast voor Google. Toch komt het voor dat je geen bezoekers krijgt. Dat heeft dan niets te maken met de on-page optimalisatie, want daar heb je aandacht aan besteed. Het heeft wel te maken met de zoekintentie. Het is de bedoeling dat de content die jij aanbiedt bij de zoekintentie van mensen aansluit. Als er geen mensen zoeken op bepaalde zoekwoorden die jij hebt gebruikt dan blijft verkeer uit. Richt de focus dus als eerste op de zoekintentie en achterhaal wat mensen willen weten. Of waar de mensen naar op zoek zijn. Dat is onder meer mogelijk aan de hand van een zoekwoorden onderzoek. Kijk en vergelijk het zoekvolume van meerdere keywords.?

Zorg voor een snelle laadtijd

Een snelle laadtijd is ook nog een SEO-aspect waar je zeker rekening mee moet houden. Dat is niet alleen voor de zoekmachine het geval. Als het twintig seconden duurt voordat je webpagina is geladen, is je bezoeker vast al weer verdwenen. Wist je dat de gemiddelde gebruiker van een zoekmachine een laadtijd van drie seconden al heel lang vindt? Je verliest gegarandeerd bezoekers als het laden te lang duurt (test zelf een de laadtijd van je website). Als je met al deze SEO-praktijken voor Google rekening houdt, heb je grote kans hoog in de zoekmachine te komen.