Waarom Categorieën en Tags gebruiken voor SEO?

Waarom Categorieën en Tags gebruiken voor SEO?

Het gebruik van categorieën en tags op je website is belangrijk om de SEO te verbeteren. Zo voorkomt de toepassing van een categorie dat pagina´s concurreren. Bovendien verbetert de gebruiksvriendelijkheid van je website door de optie te bieden snel te navigeren.

Categorieën en tags gebruiken voor SEO is van wezenlijk belang. In de eerste plaats is het belangrijk voor een goed resultaat in de zoekmachine. Daarnaast is het voor bezoekers van je website een gebruiksvriendelijke methode. Google vindt het overigens ook belangrijk dat je bezoekers gemak ervaren, zodat er sprake is van een dubbel positief resultaat. D categorieën en tags vormen onderdeel van de structuur van je website. Een goede structuur geeft Google bot inzicht in de opbouw van je website. Dat is goed voor de indexatie van de pagina´s in de zoekmachine. Het is natuurlijk wel handig om precies te weten wat het verschil is tussen categorieën en tags voor SEO.

Verschil tussen categorieën en tags gebruiken voor SEO

Categorieën zijn toe te passen om content te groeperen. Een simpel voorbeeld is een webshop met dameskleding als categorie. Onder deze categorie plaats je vervolgens aparte pagina´s met damesshirts, damesbroeken en bijvoorbeeld damesjassen. In WordPress is het zo dat je elk bericht onder een categorie laat vallen. Hierdoor is er sprake van een duidelijke structuur en dat komt ten goede van de SEO. Tags zijn vooral toe te passen om onderwerpen mee aan te geven waar het in de content omdraait. Zo gebruik je een tag voor een afbeelding of filmpje of plaats je tags voor teksten toe. Je bezoekers krijgen zo snel informatie voorgeschoteld over de inhoud. Overigens is het niet verplicht om tags te gebruiken, maar wel handig om de aandacht op specifieke termen te richten. De bezoekers vinden zo gemakkelijk concreet extra informatie over een bepaald onderwerp.

Categorieën als bestemmingspagina´s

Categorieën op websites vormen bestemmingspagina´s en die zijn nu eenmaal belangrijk voor SEO. In het geval van een eCommerce-website zijn de categorieën zelfs belangrijker in vergelijking met berichten of individuele pagina´s. Het is ideaal als een bestemmingspagina als eerste resultaat in de zoekmachine van Google verschijnt. Bovendien is het dan belangrijk dat de bestemmingspagina de gebruikers de beste ervaring biedt. Een webshop heeft doorgaans categorieën waaronder weer allerlei producten vallen. Deze producten veranderen, zoals in een webshop voor kleding. Elk seizoen is er weer een ander aanbod van kleding. De categorieën blijven echter bestaan. Een categorie kan betrekking hebben op badkleding voor dames. Daaraan zijn dan onder meer verschillende merken van badmode te koppelen. Een voordeel is bovendien dat categorieën concurrentie tussen de verschillende pagina´s voorkomen. Elk product, merk en model dien je afzonderlijk te optimaliseren en onder de categorie badkleding dames laten vallen.

Tags als hyperlinks

Er zijn verschillende manieren om categorieën en tags te gebruiken voor SEO. Gebruik je een tag onderaan een artikel op een WordPress website? In dat geval is er sprake van het automatisch aanmaken van een hyperlink. Daarmee geef je bezoekers de mogelijkheid om extra informatie over het specifieke onderwerp te vinden. Zo is het ook mogelijk om van een tagcloud gebruik te maken. Een tagcloud bevat allerlei specifieke kernwoorden die betrekking hebben op de informatie. Overigens is het nog belangrijk om even helder te hebben waar categorieën en tags staan. Een categorie maakt onderdeel uit van het menu op je website. Dat is bij tags niet het geval. Die staan onderaan in een artikel of bijvoorbeeld links in een tagcloud. Verder is het belangrijk om bij categorieën en tags gebruiken voor SEO niet aan wildgroei te gaan doen. De website moet uiteraard wel overzichtelijk blijven qua structuur en inhoud.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Als digitale marketeer kan je ons altijd online of achter een computerscherm terugvinden 😉

11 + 3 =