Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier!

Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je schrijft. Je wilt toch iets bereiken met het schrijven van een tekst. De doeleinde variëren natuurlijk. Heb je een webshop dan wil je dat je producten verkopen. Heb je een informatieve website dan wil je bezoekers zo uitgebreid mogelijk informeren. Per tekst is het doel mogelijk weer anders. Misschien wil je wel handige tips geven voor het gebruik van een product op je webshop. Dat is uitstekend te verwoorden in een blog. Wil je het product aanprijzen dan is daar een producttekst weer geschikt voor. De relatie tussen het doel en SEO is daarbij van belang.

Tips om het doel van je teksten te gebruiken voor SEO

Er zijn drie soorten doelen te onderscheiden om teksten te gebruiken. Het gaat om informatieve teksten, overtuigende teksten en teksten ter vermaak en entertainment. Bij teksten die informatieverstrekking als doel hebben, geldt het volgende. Gebruik voor SEO zoekwoorden en verwerk deze in de titel, tussenkopjes en tekst zonder daarmee te overdrijven. Doe uitgebreid onderzoek om de juiste informatie te verstrekken en bouw het artikel op volgens een structuur. Bijvoorbeeld inleiding, middenstuk en conclusie en zorg dat jij de deskundige bent betreffende het onderwerp. Bij een overtuigende tekst gebruik je een andere opbouw. Dan leg je eerst een probleem voor waar de bezoeker een oplossing voor zoekt. 

Je benoemt het probleem en legt de oplossing uit. Daarna diep je de oplossing verder uit. Uiteraard op een positieve manier om je doel te bereiken en dat is een product of dienst verkopen. Je eindigt met een call to action om je bezoeker die nu overtuigd is actie te laten ondernemen. Bij een tekst voor vermaak of entertainment gebruik je een informele stijl. Pas ook metaforen toe om de tekst bij je bezoeker tot de verbeelding te laten spreken. Bij het nastreven van elk doel zijn de zoekwoorden voor SEO belangrijk net als de structuur en opbouw van je tekst. Voeg ook afbeeldingen toe met ALT tekst voor SEO doeleinden en om je bezoekers wat extra’s te bieden.

Langdurige relatie opbouwen

Het is natuurlijk ideaal als de bezoekers vaker terugkeren naar je site. Dan moet je wel regelmatig nieuwe teksten met een doel toevoegen. Dat is goed voor de SEO en voor de klantenbinding. Het opbouwen van een relatie met bezoekers dient het doel op langere termijn. Het bieden van informatieve teksten zorgt ervoor dat je autoriteit opbouwt. Het wekt namelijk vertrouwen bij bezoekers als je website laat zien dat er sprake is van deskundigheid. Op deze manier bouw je een relatie op met je gebruikers.

Informatie laten delen

Het blijkt dat bezoekers overtuigende teksten met verkoop als doel minder snel delen. Dat is anders als het gaat om interessante berichten met inhoud. Delen bezoekers de informatie dan is dat positief voor de SEO. Het is overigens ook duidelijk dat grappige en vermakelijke content het echt goed doet als het gaat om delen. Dat zie je ook wel terug op Facebook en andere kanalen. Je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid om een stukje entertainment toe te voegen. Een combinatie van doelen verwerken in een tekst is eveneens mogelijk. Het is echter belangrijk dat de focus ligt op het met de teksten bereiken van een hoofddoel. Heb je interessante content te bieden dan is dat altijd goed voor de SEO.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO? De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is...

read more
Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more
Landingspagina’s maken die converteren

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Als digitale marketeer kan je ons altijd online of achter een computerscherm terugvinden 😉

15 + 5 =