Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier!

Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang zijn. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je schrijft. Je wilt toch iets bereiken met het schrijven van een tekst. De doeleinden variëren natuurlijk. Heb je een webshop, dan wil je dat je producten verkopen. Heb je een informatieve website, dan wil je bezoekers zo uitgebreid mogelijk informeren. Per tekst is het doel mogelijk weer anders. Misschien wil je wel handige tips geven voor het gebruik van een product op je webshop. Dat is uitstekend te verwoorden in een blog. Wil je het product aanprijzen dan is daar een producttekst weer geschikt voor. De relatie tussen het SEO Copywriting doel en SEO is daarbij van belang.

Tips om het doel van je teksten te gebruiken voor SEO

Er zijn drie soorten doelen te onderscheiden om teksten te gebruiken. Het gaat om informatieve teksten, overtuigende teksten en teksten ter vermaak en entertainment. Bij teksten die informatieverstrekking als doel hebben, geldt het volgende. Gebruik zoekwoorden voor SEO en verwerk deze in de titel, tussenkopjes (H Tags) en tekst zonder daarmee te overdrijven. Doe uitgebreid onderzoek om de juiste informatie te verstrekken en bouw het artikel op volgens een structuur. Bijvoorbeeld inleiding, middenstuk en conclusie en zorg dat jij de deskundige bent betreffende het onderwerp. Bij een overtuigende tekst gebruik je een andere opbouw. Dan leg je eerst een probleem voor waar de bezoeker een oplossing voor zoekt. 

Je benoemt het probleem en legt de oplossing uit. Daarna werk je de oplossing verder uit. Uiteraard op een positieve manier om je doel te bereiken en dat is een product of dienst verkopen. Je eindigt met een call to action om je bezoeker die nu overtuigd is actie te laten ondernemen. Bij een tekst voor vermaak of entertainment gebruik je een informele stijl. Pas ook metaforen toe om de tekst bij je bezoeker tot de verbeelding te laten spreken. Bij het nastreven van elk doel zijn de zoekwoorden voor SEO belangrijk net als de structuur en opbouw van je tekst. Voeg ook afbeeldingen toe met een ALT tag voor SEO doeleinden en om je bezoekers wat extra’s te bieden.

Langdurige relatie opbouwen

Het is natuurlijk ideaal als de bezoekers vaker terugkeren naar je site. Dan moet je wel regelmatig nieuwe teksten met een doel toevoegen. Dat is goed voor de SEO en voor de klantenbinding. Het opbouwen van een relatie met bezoekers dient het doel op langere termijn. Het bieden van informatieve teksten zorgt ervoor dat je autoriteit opbouwt. Het wekt namelijk vertrouwen bij bezoekers als je website laat zien dat er sprake is van deskundigheid. Op deze manier bouw je een relatie op met je gebruikers.

Informatie laten delen

Het blijkt dat bezoekers overtuigende teksten met verkoop als doel minder snel delen. Dat is anders als het gaat om interessante berichten met inhoud. Delen bezoekers de informatie dan is dat positief voor de SEO. Het is overigens ook duidelijk dat grappige en vermakelijke content het echt goed doet als het gaat om delen. Dat zie je ook wel terug op Facebook en andere kanalen. Je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid om een stukje entertainment toe te voegen. Een combinatie van doelen verwerken in een tekst is eveneens mogelijk. Het is echter belangrijk dat de focus ligt op het met de teksten bereiken van een hoofddoel. Heb je interessante content te bieden dan is dat altijd goed voor de SEO.