Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation?

De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het bereiken van een hogere positie in de organische resultaten. Om SEO toe te passen, zijn er verschillende methodes die je het beste combineert. Er zijn namelijk meerdere SEO opties om je website hoger te doen ranken. Slechts ??n onderdeel aanpakken, heeft weinig nut. Het gaat juist om de combinatie van factoren die belangrijk zijn voor de zoekmachine optimalisatie.

Uitleg SEO: verzameling van zoekmachine optimalisatie technieken

Een zoekmachine als Google kent aan iedere website een bepaalde waarde toe. Als je goed scoort in de ogen van Google kom je op een hogere positie in de zoekmachine. Dat is belangrijk om verkeer te trekken naar je website. De verzameling van technieken bestaan onder meer uit het optimaliseren van je website. Bijvoorbeeld als het gaat om het maken van een sitemap, opbouwen van interne linkstructuur en kwaliteitscontent. De content is op zichzelf ook steeds te optimaliseren.

Bijvoorbeeld door meerwaarde te bieden aan de bezoeker, maar ook door de inhoud op te bouwen. Dat doe je door een tekst een aantrekkelijke titel te geven en diep in te gaan op het onderwerp. Uiteraard is het belangrijk om voor de SEO? <h1> voor de titel en <h2> voor de tussenkopjes toe te passen (H Tags). Is je content aantrekkelijk? Dan heb je het geluk dat bezoekers misschien de inhoud delen of een link opnemen op de eigen website. Dan is er meteen sprake van externe linkbuilding dat eveneens een vorm van SEO is. Hoe meer autoritaire websites linken naar jouw website, hoe meer waarde jouw website zal hebben voor Google.?