Wat is de Screaming Frog tool en waarvoor wordt het gebruikt?

Wat is de Screaming Frog Tool en waarvoor dient het bij SEO?

De Screaming Frog tool is een gratis SEO tool die je gebruikt voor de technische beoordeling van je website. Uiteraard om te analyseren of je website technisch voldoet om hoog te scoren in de zoekmachine. De Screaming Frog SEO tool is ideaal om snel een overzicht te krijgen van de technische gegevens van je website. Naast de gratis tool die je inzicht geven in de pagina’s en bestanden is er een betaalde versie. Aan het gebruik van de betaalde Screaming Frog tool zijn jaarlijks kosten verbonden. Je betaalt dan de kosten voor de licentie. Het is natuurlijk eerst aan te raden om de gratis SEO tool te proberen.

Screaming Frog tool als SEO spider tool

Je gebruikt de Screaming Frog tool als het ware als een SEO spider tool die je website crawlt. Het maakt niet uit of je een kleine of grote website hebt. Bovendien laat de tool je de resultaten real-time zien. Als je de software toepast, ontdek onder meer gebroken links. Het is eveneens mogelijk om direct inzicht te krijgen in de tijdelijke en permanente redirects. Verder is het handig dat de Screaming Frog tool ook inzicht geven in de meta data en paginatitels. Zo zie je snel of een meta description misschien te lang is of juist te kort. Of helemaal ontbreekt. 

De spider tool laat je eveneens zien of er sprake is van duplicate content. Je moet natuurlijk voorkomen dat je dubbele content hebt. Mocht daar sprake van zijn dan laat de tool dat zien en is het mogelijk dit op te lossen. Het is ook mogelijk om de website crawler te laten integreren met Google Analytics. Overige functies en toepassingen zijn het crawlen van JavaScript websites net als het visualiseren van de architectuur van je website. Zijn er ook beperkingen? Er zijn inderdaad beperkingen. Het is bijvoorbeeld zo dat de spider alleen de pagina’s crawlt waar je naar linkt op je website.

Screaming Frog rapportage

Voor het gebruik van de Screaming Frog SEO tool moet je eerste de software downloaden. Na het crawlen van de spider is het mogelijk om via de rapportage inzicht te krijgen in technische gegevens van je website. Je hebt overigens de mogelijkheid om zelf instellingen aan te passen. Bijvoorbeeld als je alleen webpagina’s in het overzicht wilt zien en geen JavaScript. Je hebt ook de mogelijkheid om voor SEO doeleinden via de uitgebreide toepassingen bepaalde rapportagebehoeften te selecteren. Verder is het mogelijk om voor de analyse een lengte te bepalen. Denk aan een maximaal aantal tekens voor de meta tag description. De spider crawlt dan alleen die pagina’s die meer tekens hebben dan het maximale aantal. Zo is het eveneens mogelijk om een limiet in te stellen voor het aantal url’s. Dat heeft als voordeel dat het tijd bespaart.

Spider tool koppelen aan Google Analytics

Het is uiteraard handig om de Screaming Frog tool als spider tool aan Google Analytics te koppelen. Je hebt dan nog maar praktische SEO data in een overzicht beschikbaar. Overigens is de website crawler aan nog andere tools te koppelen. Bijvoorbeeld aan Moz en aan Majestic net als aan Google Search Console en aan Ahrefs. Voor het onderkennen en herkennen van SEO problemen is het handmatig nalopen van je website een optie. Het scheelt echter enorm veel tijd als je dat door de Screaming Frog tool laat doen. Het is dan ook zeker aan te raden om van de gratis SEO spider tool gebruik te maken. Na de analyse is duidelijk wat de verbeterpunten voor je website zijn en ga je daarmee aan de slag.

Heb je vragen?

Contacteer ons, wij helpen je graag verder.

Vergroot je Digitale Marketing kennis. Lees ook onze andere SEM artikels.

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Waarom is UX (User Experience) belangrijk?

Ontdek het belang van de User Experience (UX) voor je website UX staat voor User Experience en daarbij draait het om de gebruikerservaring van je website. Die is niet alleen voor je bezoekers van belang, maar misschien nog wel meer voor Google. In het algoritme is de gebruikerservaring een...

read more
Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO

Waarom het doel van jouw teksten belangrijk is voor SEO? Ontdek het hier! Het doel van teksten op een website is belangrijk voor SEO. Net als dat de structuur en opbouw daarvoor van belang is. Weet je waarom het doel zo belangrijk is? Door een doel te bepalen, weet je voor wie en waarover je...

read more
Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter?

Moet je oude blogs houden of wis je ze beter? Ontdek ook de alternatieven Kom je wel eens oude blogs tegen op je website? Dan is het maar de vraag of je deze moet houden dat het beter is deze te wissen. Of voor een alternatief te kiezen. Het is namelijk niet allemaal zo zwartwit als je denkt. Als...

read more
Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO

Wat is de betekenis van SEO of Search Engine Optimisation? De betekenis van SEO is Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Het gaat bij deze wijze om het toepassen van methodes om je website beter gerankt te krijgen in de zoekmachine. Daarbij ligt de focus op het...

read more
Landingspagina’s maken die converteren

Landingspagina’s maken die converteren

Hoe maak je landingspagina's die converteren? Het maken van landingspagina's die converteren, is niet moeilijk als je weet hoe het moet. Een landingspagina is ideaal om heel gericht bezoekers naar de webpagina te krijgen. Het doel van het verkrijgen van bezoekers is conversie. Je wilt bijvoorbeeld...

read more

Onze Diensten

CRE8ME biedt een volledig pakket van diensten aan die zowel jou als jouw bedrijf een enorme digitale boost zullen geven!

Branding

Branding is een cruciale marketingstrategie die een duidelijk  beeld helpt creëeren naar de klant toe, dmv: naam, logo, slogan, ontwerp,…

Webdesign

Bij het ontwikkelen van websites, weblogs en of webshops heb je een sterk webdesign (visuele aspect + achter de schermen) nodig.

SEO

SEO of zoekmachine optimalisatie zijn allerlei technieken die zorgen dat je zo hoog mogelijk scoort in de zoekmachines zoals Google.

j

SEO Copywriting

SEO Copywriting is een schrijfproces die vaste richtlijnen omvat en die uiterst belangrijk zijn om door Google goedgekeurd te worden.

Google Adwords

Je kan Google Adwords of SEA hanteren om via zoekmachines doelgerichte advertenties te verspreiden tegen betaling.

Sociale Media

Je kan je gewenste publiek ook bereiken door te adverteren via allerlei Sociale Media platformen om zo meer bezoekers = winst te genereren!

Laten we praten,

Zeg eens hallo!

Adres

Als digitale marketeer kan je ons altijd online of achter een computerscherm terugvinden 😉

1 + 2 =